Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  21.06.2015  06:00

El mitjans espanyols són els menys creïbles d'Europa

Un estudi fet per Reuters afirma que només un 34% dels ciutadans espanyols confien en la informació que reben

Men?ame
 

Un informe elaborat per la Universitat d'Oxford i publicat per l'Institut Reuters per l'estudi del periodisme, conclou que els mitjans de l'estat espanyol són els menys creïbles de tot Europa i els segons de tot el món, només superats pels mitjans estat-unidencs. La confiança en les notícies espanyoles és la més baixa dels vuit països europeus analitzats en l'estudi, tant en les fonts en general com en les que l'usuari utilitza habitualment per informar-se.

L'estudi ha analitzat dotze països i està fet sobre una mostra de més de dos mil ciutadans, en el cas d'Espanya. Els resultats afirmen que només un 34% dels ciutadans d'Espanya creuen que es pot confiar en la majoria de notícies publicades als mitjans. Molt lluny queda Finlàndia, on els mitjans gaudeixen de la confiança del 68% de la seva població, el doble que a Espanya. Per darrere venen Brasil (62), Alemanya (60), Dinamarca (57), Regne Unit (51), Irlanda (48), Japó (46), Austràlia (39), França (38) i Itàlia (35). Per darrera Espanya hi ha Estats Units, amb un 32%. Pel que fa a la confiança que tenen els ciutadans en els mitjans que ells mateixos consulten, a Espanya és d'un 46%, la més baixa a nivell mundial. En aquest apartat Estats Units supera l'estat espanyol i té la confiança en el 56% dels ciutadans.