Rafael Blasco ingressa a la presó de Picassent per complir la condemna de 6 anys i mig

  • L'ex-conseller valencià és condemnat per desviació de fons destinats a projectes de cooperació a Nicaragua

VilaWeb
ACN
15.06.2015 - 10:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco (PP), ha ingressat a la presó de Picassent per complir la condemna de 6 anys i 6 mesos per desviament de fonts destinats a projectes de cooperació a Nicaragua. Segons han confirmat fonts de la direcció del centre penitenciari, Blasco ha ingressat poc a abans de les nou d’aquest matí. L’ex-conseller manté obertes dues causes més en el conegut com cas Cooperació, que investiga irregularitats en subvencions a grans projectes de cooperació que la conselleria va concedir el 2008 a la Fundació CYES per a dos projectes a Nicaragua que tenien com a propòsit millorar les condicions de vida de comunitats rurals.

El Tribunal Suprem espanyol declara provat que dels diners que la Generalitat va invertir en aquests dos projectes (1’6 milions d’euros) només va arribar al seu destí la quantitat del 3%, exactament 47.953 euros. El 97% restant ho van aprofitar els condemnats per adquirir i reformar immobles a València.

Al costat de Blasco, la sentència condemna condemna l’intermediari de les operacions, Augusto Cesar Tauroni a 6 anys de presó i imposa la mateixa pena per a l’exsecretària general de la conselleria, Agustina Sanjuan. L’ex-subsecretari de la Conselleria Alejandro Català resulta condemnat a 4 anys i 6 mesos. El Suprem condemna a Marcial Lopez a 3 anys i 9 mesos, a Javier Llopis a 2 anys ia Maria Josefa Cervera a 3 anys de presó i absol Marco Antonio Linares i Josep Maria Felip.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any