Pablo Iglesias crida ‘a construir ponts’ en un acte multitudinari a Barcelona

  • El dirigent de Podem demana als catalans que l'ajudin a guanyar les eleccions espanyoles

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
21.12.2014 - 15:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pablo Iglesias ha tingut un bany de masses avui al pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona, que s’ha fet petit per encabir els milers de persones que volien veure de prop i sentir el dirigent de Podem, que feia el seu primer gran acte des que fou designat secretari general de la formació. Iglesias no ha variat pas el seu discurs, ni tan sols sobre el dret de decidir, que ha dit que s’havia d’exercir ‘sobre totes les coses’. I ha demanat als catalans que es deixin estar de banderes i que l’ajudin a fer possible el canvi al govern espanyol a final de l’any vinent.

Vídeo íntegre del discurs de Pablo Iglesias:

Iglesias ha arribat acompanyat d’una de les seves persones de confiança, la catalana Gemma Ubasart, i d’una altra dirigent destacada de Podem que avui ha fet la seva primera aparició pública com a tal, la mediàtica i tertuliana Gemma Galdón, un altre dels noms a tenir en compte en la configuració de la nova estructura de Podem Catalunya.

Des de mitja hora abans de l’hora prevista de començament de l’acte, ja hi havia centenars de persones que feien cua a l’exterior del pavelló, que ja era ple de gom a gom. I el personal de seguretat els havia de dir que no podrien entrar. Dins del recinte, uns tres mil assistents; a fora, un miler pel cap baix. I entre els assistents, Pasqual Maragall, que ha estat rebut per crits de president, president, quan ha entrat, però que també ha estat increpat a l’exterior, quan es disposava a entrar: ha rebut alguns crits de ‘ets la casta’.

Un cop dins, la gentada ha fet que l’acte comencés amb mitja hora de retard. Fins que ha aparegut Gemma Galdón a l’escenari, com a presentadora. Ha donat pas a Gemma Ubasart, que ha fixat posició sobre la independència: ‘A Podem no som ni unionistes ni independentistes, som demòcrates. El futur per Catalunya serà el que els catalans decideixin que hagi de ser, però no volem que es restringeixi el dret de decidir a l’àmbit territorial, sinó també a la  forma d’estat en què volem viure.’ I ha afegit: ‘L’únic plebiscit que es trobaran serà el de fer-los fora, a ells i a les seves polítiques d’austeritat.’

Ubasart, que recela de qui els critica per no ser ‘escolanets de Mas’ en l’eix nacional, ha assegurat que no acceptaran ‘lliçons de catalanitat de qui s’ha enriquit amb 3%’ ni volen limitar el dret a decidir a la territorialitat. ‘No som ni unionistes ni independentistes, som demòcrates’, ha dit en assegurar que a Podem estan ‘preparats i disposats’ a presentar-se a ‘totes’ les eleccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any