Mercè Pigem renuncia com a vocal del Consell General del Poder Judicial

  • Diu que no és il·legal portar 9.500 euros d'Andorra i denuncia una intencionalitat política per perjudicar-la

VilaWeb
ACN
29.11.2014 - 23:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mercè Pigem, advocada i vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU, ha presentat la seva renúncia al president del CGPJ, Carlos Lesmes. Ho ha fet a través d’una carta on afirma amb rotunditat que no ha comès ‘cap irregularitat’ perquè portar 9.500 euros d’Andorra a l’estat no és il·legal i ha denunciat una intencionalitat política per perjudicar-la a ella i ‘tacar la seva honorabilitat’. Pigem va ser sorpresa a la frontera de la Farga de Moles tornant d’Andorra amb aquesta quantitat el passat 15 de novembre. Davant d’això, el president del CGPJ li va demanar que renunciés al càrrec.

A la carta, Pigem diu que no se sent ‘capaç de seguir prenent decisions’ pel càrrec que ocupa. Pigem ha subratllat que tot i que els fets ‘no suposen cap irregularitat’ han estat ‘instrumentalitzats’ i ‘filtrats a l’opinió pública en un rerefons de greu enfrontament polític amb motiu de la situació que es viu a Catalunya’. Tot plegat, segons la vocal, ha ‘tacat’ la seva honorabilitat.

‘La campanya que pateixo m’ha fet massa fràgil per exercir una funció en la qual l’únic que ha de prevaler és l’interès general’, diu.

El president del CGPJ va sol·licitar divendres a Mercè Pigem que renunciés al seu lloc després de conèixer que fa uns dies va portar d’Andorra a Catalunya 9.500 euros, acompanyada de la seva germana, que va introduir 10.600 euros.

Pigem és jurista i el seu lloc en la Comissió Permanent, d’acord amb els precedents del CGPJ, hauria de ser ocupat per una persona del seu mateix perfil.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any