L’ANC s’adreça al papa Francesc des de Montserrat: ‘Votarem’

  • L'Assemblea Nacional Catalana encara la recta final de la campanya d'internacionalització del procés i desplega un mural dirigit al Sant Pare

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A migdia l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha desplegat al Monestir de Montserrat el penúltim mural de la campanya d’internacionalització que ha dut a terme a l’estiu. Aquesta vegada, adreçat al papa Francesc, i amb un missatge clar, ‘Els catalans votarem el 9-N’, acompanyat de la seva imatge. Així, l’ANC avança en la culminació dels aplecs que ha dut a terme cada cap de setmana d’estiu per a dirigir-se als dirigents mundials i transmetre’ls que el 9-N els catalans tenen una cita a les urnes.

La jornada ha començat a la Terrassa dels Apòstols de Montserrat amb l’arribada dels participants (11.30), on han actuat els grallers de Torrelles de Llobregat, els geganters de Sant Just Desvern i el grup musical Set Betes. Posteriorment, a migdia, s’ha desplagat el mosaic adreçat a Francesc i s’ha llegit el manifest de l’ANC. 

Ja a quarts d’una, l’investigador Pere-Joan Cardona, del Pacte del Bages pel Dret de Decidir, hi ha fet un parlament. I s’ha tancat l’acte amb l’actuació de la Cobla per la Independència i el cant dels ‘Segadors’. 

Aquest mosaic se suma als missatges que l’ANC ha enviat cada cap de setmana de juliol i agost a una dotzena de dirigents mundials per a explicar al món que els catalans votaran el 9-N i que volen decidir amb llibertat.

Una campanya d’internacionalització

La campanya d’internacionalització de l’ANC es va inaugurar a Badalona l’11 de juliol, on els participants van desplegar un mural dirigit al president dels Estats Units, Barack Obama. Després l’han succeït els missatges al fins ara president del Consell Europeu Jean-Claude Juncker, al president del parlament europeu Martin Schulz, la cancellera alemanya Angela Merkel, el president francès François Hollande, el primer ministre britànic David Cameron, el primer ministre italià Matteo Renzi, el secretari general de l’ONU Ban Ki-moon, la presidenta del Brasil Dilma Rousseff, i finalment serà al primer ministre suec Fredrik Reinfeldt.

Les accions se sumen a les V que també s’han organitzat, aquest estiu, a tot el territori català i també a l’exterior. Així, l’ANC ha escalfat motors per afrontar el desafiament de la V a Barcelona l’Onze de Setembre, on es proposa omplir onze quilòmetres de la capital catalana: la Diagonal i la Gran Via unides per la plaça de les Glòries com a vèrtex d’unió. 

Notícies relacionades:

Badalona engega la campanya d’estiu de l’ANC amb un mural gegant d’Obama

La guia de la V de l’Onze de Setembre 

L’ANC escalfa motors per a la Diada a tot el món

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any