‘Mr. Prime Minister, Catalans want to vote’

  • L'ANC desplega a Vic un mural dirigit al primer ministre britànic, David Cameron

VilaWeb
Redacció
09.08.2014 - 19:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC Osona i Ripollès ha desplegat aquest dissabte al vespre a la plaça Major de Vic un gran mural per interpel·lar el cap de l’executiu britànic, David Cameron. La gran lona reproduïa la cara del primer ministre del Regne Unit per fer-li arribar el missatge que el proper 9 de novembre els catalans votaran. Aquesta acció forma part de la campanya d’estiu de l’assemblea dedicada a internacionalitzar el procés: cada cap de setmana s’estenen murals en un punt diferent dels Països Catalans per dirigir-se a líders mundials –principalment caps d’estat i de govern de països democràtics.

En aquest acte a Vic, hi ha hagut una cercavila que ha sortit de la plaça del Carbó fins a la plaça Major. Hi han participat entitats relacionades amb la cultura popular com geganters, grallers, castellers o bastoners de tota la comarca d’Osona.

Després, els voluntaris han estès dues lones de 30 per 50 metrres, una dedicada a Cameron i l’altra centrada en el vot a favor del ‘sí-sí’. Després hi ha hagut la lectura del manifest de la campanya ‘Ara és l’hora’ impulsada conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural, de la mà de l’actor manlleuenc Xavier Boada. També Ignasi Termes, membre del secretariat nacional i coordinador de la V el proper 11 de setembre, ha intervingut.

D’aquesta manera l’ANC busca un reconeixement internacional a la causa catalana i tenir ressò mundial per informar que el proper 9-N ‘els catalans votarem’. A banda de Cameron, l’assemblea ja s’ha dirigit a Barack Obama, Angela Merkel i François Hollande, entre altres. També hi ha previst interpel·lar altres dirigents que des de l’entitat consideren claus per al reconeixement internacional d’una Catalunya independent, com el primer ministre italià Matteo Renzi, el secretari general de l’ONU Ban Ki-Moon, o la presidenta del Brasil Dilma Roussef.

Notícia relacionada:

Badalona engega la campanya d’estiu de l’ANC amb un mural gegant d’Obama

L’ANC s’adreça a Juncker i Schulz amb dos grans murals a la Ràpita

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any