Recepta: Cors de carxofa farcits de ‘steak’ tàrtar

  • Del llibre 'Pica-pica. Quinze menús per menjar amb els dits' de Toni Monné amb fotografies de Xabier Mendiola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Menjar amb els dits es converteix en una experiència deliciosa i original per a tots els sentits’, escriu el periodista gastronòmic Toni Monné, autor de la novetat editorial ‘Pica-pica‘  (Cossetània). Del llibre hem triat els Cors de carxofa farcits de ‘steak’ tàrtar. 

Monné adverteix: ‘Aquesta recepta no és complicada però resulta laboriosa de fer. Les carxofes s’oxiden de seguida i prenen un color fosc tan bon punt les tallem. Per aquest motiu, és aconsellble deixar-les prèviament en una cassola o un bol amb aigua, suc de llimona i una branqueta de julivert. En aquest sentit, els cors ja cuits i envasats són una bona opció per estalviar temps.’

Ingredients:

8 carxofes grosses fresques

(o 8 cors ja bullits i envasats)

2 rovells d’ou

2 cebes tendres

400 g de filet de vedella o bou

100 g de formatge d’ovella curat

salsa tabasco

tiges de cibulet

pebre

sal


Elaboració:

Retireu les fulles dures de les carxofes i talleu-ne la punta i el tronxo de manera que en quedi només la part central. Elimineu el borrissol de dins tot deixant-ne l’interior buit, i coeu-les en aigua amb sal durant uns 10 ó 12 minuts, fins que siguin toves. Escorreu-les i deixeu-les refredar.

Piqueu la carn amb un ganivet gran i ben esmolat.

Netegeu les cebes, piqueu-les i incorporeu-les a la carn. Afegiu-hi també els rovells, unes gotes de tabasco, sal i pebre, i barregeu.

Ompliu les carxofes amb aquesta preparació i tireu-hi per sobre el formatge, tallat a escates, i una mica de cibulet picat. Serviu-les de seguida. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any