Balmón torna al to amenaçador amb els crítics del PSC

  • Els diu 'que siguin coherents' amb allò que s'aprovi en el consell nacional

VilaWeb
ACN
14.11.2013 - 13:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC ha convocat un consell nacional extraordinari aquest diumenge per debatre sobre l’estratègia del partit respecte de la consulta, un cop la direcció ha decidit de no demanar al congrés espanyol la transferència de les competències per a convocar referèndums. En una entrevista a la Xarxa, el secretari d’Acció Política del PSC, Antoni Balmón, ha anunciat la convocatòria extraordinària per aquest cap de setmana i ha demanat als crítics que siguin ‘coherents’ amb la resolució que s’aprovi al consell nacional. ‘A veure què passa i a veure qui és coherent després fruit del debat’, ha dit.

Balmón ha defensat que el resultat dels debats sigui assumit per tothom del partit i ha volgut aclarir que no ho diu amb un “to amenaçador” sinó amb la voluntat d’ampliar el debat. En aquest sentit, ha demanat als sectors crítics del partit que siguin coherents amb la resolució que s’aprovi al Consell Nacional extarodinari de diumenge.

Segons el secretari d’Acció Política del PSC, és “important” que hi hagi debat, i ha recordat que al partit socialista francès hi ha diferents grups interns, però ha demanat que de portes enfora es defensi “el resultat del debat”.

De fet, ha assegurat que a l’executiva del passat dilluns es va debatre sobre la posició del partit davant la consulta i, d’aquesta manera ha defensat que s’ha parlat recentment de la qüestió després de la Conferència Política del PSOE del cap de setmana passat i que la direcció hagi decidit endurar l’estratègia i no donar suport a cap proposta sobre la consulta que no estigui prèviament acordada amb el govern espanyol.

D’altra banda, ha confirmat la reunió de demà entre la direcció del partit i representants del sectors crítics i ha explicat que és una trobada que es va plantejar el passat setembre però que fins ara no s’ha pogut celebrar perquè ell ha estat de baixa per una operació.

Més a prop del no que del sí en la petició de la consulta al Congrés

Preguntat per si el PSC es planteja la possibilitat d’abstenir-se al Parlament quan es voti portar al Congrés la petició perquè es transfereixi la competència per convocar referèndums, Balmón ha estat contundent: “En aquests moments o és un sí o és un no. I el posicionament del PSC està més a favor del no que del sí, les coses han de ser clares”, ha afirmat.

De totes maneres, ha avisat que no acceptarà que algú vulgui “expulsar” el PSC del dret a decidir i d’estar a favor de la consulta. Balmón ha argumentat que el PSC va trencar la disciplina de vot per segona vegada al Congrés poc abans de la Conferència Política del PSOE però ha defensat que el seu partit no anirà a una “confrontació”. “Tenim l’obligació de fer ponts no de destruir-los”, ha conclòs.

En aquest context, ha avisat que si no hi ha acord amb l’Estat sobre una consulta, la proposta serà una “provocació” i ha augurat que es convertirà en un pla Ibarretxe 2.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any