‘Wim Wenders Photographs’ a la Fundació Sorigué de Lleida

  • La mostra es compon de diverses sèries de paisatges solitaris que reflexionen sobre la destrucció i el renaixement

VilaWeb
Redacció
13.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cineasta Wim Wenders és un fotògraf de la vella escola perquè fuig de tot allò que és digital i mai retoca les imatges. Així ho va declarar dijous passat a la inauguració de l’exposició ‘Wim Wenders Photographs‘ que es podrà veure fins al març a la Fundació Sorigué de Lleida (Segrià). La mostra es compon de diverses sèries de fotografies panoràmiques en gran format on destaquen els paisatges de Fukushima i de la zona zero de Nova York després dels atemptats de l’11-S.

Paral·lelament al seu treball cinematogràfic, el director alemany ha desenvolupat una faceta fotogràfica. Fa vint anys va començar a retratar els paisatges que l’impactaven mentre viatjava i aquella bitàcora personal s’ha acabat convertint en exposició. Però les fotografies de Wenders són especials perquè només capta paisatges solitaris: més enllà de la destrucció provocada per un atemptat o per un tsunami, al llarg de la mostra també s’hi poden trobar bells paisatges naturals d’Austràlia i dels Estats Units.

Les imatges de Wenders són visualment impactants i a vegades inquietants perquè, tal i com assenyala el mateix director, condueixen la mirada cap al més profund de la civilització. El fet que en cap dels desolats paisatges hi hagi presència humana és una dada que cal tenir en compte, sobretot perquè el conjunt de les imatges vol fer reflexionar sobre el renaixement que sorgeix després de la destrucció. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any