Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  13.08.2013  06:00

La llista de les pitjors contrasenyes, segons Google

Un estudi revela les deu contrasenyes més comunes, que també són les més senzilles de piratejar · El nom d'animals de companyia, la més usual

Men?ame
 

Un estudi recent de Google Apps, elaborat amb el testimoni de dos mil usuaris d'internet, ha revelat quins són els noms i temes més comuns que utilitzem a les contrasenyes dels nostres comptes a internet. Però que la nostra contrasenya sigui entre els temes d'aquesta llista vol dir que és una de les més fàcils de robar. L'estudi l'ha fet públic Fox Van Allen, al seu bloc Techlicious.

El nom que decidim per a la nostra contrasenya sol ser una informació simple i fàcil de piratejar. De fet, aquest estudi demostra que la majoria de les contrasenyes contenen informació real, com el nom de la mare, agun animal de companyia o el lloc de naixement. I aquesta és informació fàcil de cercar, per exemple, al nostre perfil de Facebook. 

La llista dels temes més utilitzats és la següent:

1. El nom dels animals de companyia
2. Una data important, com pot ser el dia del casament
3. El dia de l'aniversari d'un familiar
4. El nom dels fills
5. El nom d'un familiar
6. El lloc de naixement
7. Les vacances preferides
8. Alguna cosa relacionada amb l'equip d'esport preferit
9. El nom d'algú significatiu per a nosaltres
10. La paraula 'contrasenya'

Una altra dada que crida l'atenció és que un 48% de les persones entrevistades comparteixen el nom de la contrasenya amb altres persones del seu voltant, circumstància perillosa. I un altre hàbit que revela l'estudi, aquest menys popular, és que el 3% té la contrasenya escrita al costat de l'ordinador amb un post-it.

L'estudi mostra els hàbits que tenim a l'hora d'escollir contrasenya i com ens basem en la informació més senzilla i que ens defineix. Per això, Fox Van Allen aprofita l'ocasió i aconsella escollir informació fictícia o falsa, tant a la contrasenya com a les preguntes alternatives de seguretat.

Per tant, fóra bo que per a més seguretat ens oblidéssim d'aquesta mena de contrasenyes si no volem que algú mal intencionat tingui accés als nostres comptes.