El Suprem confirma l’absolució de Camps i Costa

  • El tribunal es va reunir ahir per revisar el veredicte del jurat popular

VilaWeb
Redacció
10.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sala penal del Tribunal Suprem espanyol va confirmar ahir el veredicte del jurat popular que havia absolt l’ex-president de la Generalitat, Francisco Camps, i l’ex-dirigent del PP i diputat Ricardo Costa de l’anomenat ‘cas dels vestits’ de la trama Gürtel. Els cinc magistrats encarregats de revisar la sentència absolutòria van desestimar, per majoria de quatre vots a un, el recurs presentat pel PSPV, perquè consideraven que no hi havia cap motiu que portés a anul·lar el veredicte.

El PSPV, que va exercir l’acusació popular en aquest procés, adduïa que hi havia hagut una ‘manifesta contradicció’ entre els fets declarats provats per part dels membres del jurat i el veredicte final. De fet, el PSPV és l’únic que hi va presentar un recurs; la fiscalia, no.

Tanmateix, el Suprem va considerar que concorrien les majories necessàries per declarar no provats els fets desfavorables de l’objecte del veredicte. Havent individualitzat les proves i elements de convicció que van dur el jurat al veredicte, el tribunal creu que la motivació efectuada pel jurat no va ser pas arbitrària, il·lògica o irraonable.

El ponent de la resolució ha estat el magistrat Juan Ramón Berdugo, i completen la sala Carlos Granado, Joaquín Giménez, Manuel Marchena i Antonio del Moral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any