Neil Harbisson: ‘La vida m’ha canviat dràsticament d’ençà que sento els colors’

  • Aquest català amb passaport britànic és el primer ciborg reconegut oficialment del món • Va fer una conferència ben sorprenent a TEDtalk (subtitulada en català per VilaWeb)

VilaWeb
Redacció
08.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les ponències del cicle TED han aconseguit un prestigi molt gran arreu i hi participen especialistes i experts en tota mena de temàtiques. Són conferències breus en què un ponent explica de la manera més gràfica i didàctica possible una descoberta o una experiència innovadora. Una de les que ha causat més impacte és la de Neil Harbisson, fundador de la Cyborg Foundation, que té el títol de primer ciborg (organisme cibernètic) reconegut oficialment per un govern, el de la Gran Bretanya.

Harbisson va néixer amb una condició visual anomenada acromatòpsia, que li impossibilita de distingir els colors més enllà del blanc i el negre. Aquest artista visual i compositor, amb l’ajuda d’un enginyer electrònic, va inventar l’Eyeborg, un dispositiu en forma d’antena que li serveix per percebre les freqüències que emeten els colors i transformar-les en impulsos audibles que rep a les orelles per via òssia.

En aquesta conferència del cicle TED (vídeo), que VilaWeb ha subtitulat en català, Harbisson explica el funcionament del dispositiu que porta al cap i ensenya algunes de les experiències que ha viscut d’ençà que el porta implantat.

 

· El programa radiofònic L’internauta d’aquesta setmana, amb Neil Harbisson de convidat: Escoltar els colors

· Fragment en vídeo de l’entrevista a la redacció de VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any