El Palau d’Anglesola celebra el Correllengua, tot i la pluja

  • Els actes es van fer al poliesportiu

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
02.10.2012 - 09:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pluja fou la protagonista no convidada del Correllengua del Palau d’Anglesola. Això no va impedir celebrar els actes programats, tot i que en l’espai més reduït del poliesportiu. La vigília, divendres, hi va haver una xerrada del Cercle Català de Negocis.

Els membres del Cercle Josep M. Gallès i Jordi Millà van parlar de “El camí i l’endemà de la independència”. La xerrada va mostrar amb dades la viabilitat de l’estat propi.

Correllengua

Pel que fa als actes del dissabte, l’Agrupament Escolta i Guia lo Merlet s’ocupà de fer reviure els jocs tradicionals amb la mainada del poble. Després de berenar, els gegants de l’Arreu de Mollerussa, de Bellvís i del Palau van fer una cercavila improvisada dins del pavelló.

També van actuar els bastoners de l’Arreu abans de la lectura del Manifest del Correllengua, enguany escrit per Màrius Serra. Després d’interpretar l’himne nacional, elcant dels Segadors, el grup The Folkies va amenitzar la vesprada amb música folk. 

La Passió

La convidada d’enguany fou la Passió, la representació teatral de la vida de Jesús que, al Palau, es va celebrar del 1951 al 1990 i que va fer que fos conegut com “el poble de la Passió”. Una exposició amb fotografies, guions, cartells,… acompanyat de comentaris i anècdotes dels que hi van participar servir de recordatori de la seva existència i importància.

La festa es va tancar amb l’actuació del cantautor Lo Pardal Roquer.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any