L’Audiència espanyola condemna Otegi a deu anys de presó

  • Imposa la mateixa pena a Rafa Díez i vuit anys a la resta d'encausats en el cas Bateragune

VilaWeb
Redacció
16.09.2011 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència espanyola ha condemnat (sentència, en pdf) l’ex-portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, i l’ex-secretari general del sindicat LAB, Rafa Díez Usabiaga ,a deu anys de presó per pertinença a banda armada en grau de dirigents. El tribunal considera que Otegi i Díez van provar de reconstruir ETA a través del projecte Bateragune.

A més, han condemnat a vuit anys de presó Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez.

D’una altra banda, ha absolt Txelui Moreno, Amaia Esnal i José Manuel Serra, contra els quals la fiscalia ja havia retirat l’acusació per manca de proves.

Segons l’acusació, ETA va configurar Bateragune el 2009 ‘per substituir la mesa nacional de Batasuna i per actuar com una comissió permanent que pogués adoptar les decisions estratègiques del front institucional’ de l’organització.

Durant el judici, els acusats van explicar que tot just preparaven la ponència de la nova estratègia de l’esquerra abertzale, quan els van detenir. Aquesta ponència política va servir de base perquè l’esquerra abertzale comencés el procés d’allunyament i de condemna de la violència política.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any