Dissabte tindrà lloc a la plaça Major la XII Trobada de Bèsties de Foc.

  • Fins el dia 25 es pot visitar a la Fundació Dàvalos la VII Mostra de Bestiari

VilaWeb
Redacció
10.06.2011 - 17:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més, i ja en van onze, el grup de dimonis Botafocs organitza la seua Tobada de Bèsties de Foc, que enguany compta amb la participació de l’Anguila Murtrasa de Gavà, el Drac Soterranyes de Vinaròs, el Drac Rifenyo de Sant Just, el Cavallet de l’Hospitalet de l’Infant, el Drac de Mora d’Ebre, el Ruc Templat d’Ascó i el Drac de Batea, a més dels anfitrions castellonencs La Víbria, els Dracs, l’Haca Traca Almalafa i els dracs i víbries infantils. Fora ja del món de les bèsties, també estan invitats Els Negrets de l’Alcúdia, els Dolçainers del Grau de Castelló, els Gegants de Benicàssim i els de Vinaròs.

Els actes començaran a la plaça Major a partir de les 17 hores, amb la Plantada de Bestiari i Mostra de Cultura Popular. A les 18:15, Tabalada Infernal, amb la participació dels músics del bestiari. A les 18:30, Cercavila de lluiment, que recorrerà els carrers Vera, Enmig, Antoni Maura, Ensenyança, Major, Arxiprest Balaguer i plaça Major. A les 19:30, novament a la plaça Major, gegants, muixeranga, músiques i balls del bestiari. I a les 20:15, Espurnes a tot arreu, amb la intervenció de les diferents figures del bestiar amb enceses de pirotècnia individual i col.lectiva, i un remat pirotècnic per tancar la diada. Però encara a la nit, a les 22:30, i novament a la plaça Major, actuaran els grups Almorranes Garrapinyaes i Nit de Grills.

Pel que fa a l’exposició instal.lada a la Fundació Dàvalos, que restarà oberta fins el dia 25, s’hi podran veure exposades l’Anguila de Gavà, el Drac Galifardeu de Vinaròs, el Drac Rifenyo de Sant Just, els Cavallets de Castelló, el Cavall de Mar de l’Hospitalet de l’Infant, el Ruc Templat d’Ascó, els Dracs i la Víbria de Castelló, així com l’Haca Traca Almalafa i el bestiari infantil, el Drac Sheron de Mora d’Ebre, el Bou d’Ascó i el Drac i la Cabra de Batea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any