Simona Levi: ‘Ha guanyat la transparència’

  • L'activista Simona Levi valora la decisió del congrés de tombar l'anomenada 'llei Sinde'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.12.2010 - 23:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El punt més important de la derrota d’aquesta llei és la lluita per la defensa d’internet. Sense internet no s’hauria arribat a tombar la llei i això demostra que internet és una eina molt valuosa en mans dels ciutadans i contra els interessos d’alguns poderosos.

Els diputats se sorprenen de veure que la societat civil recupera el control d’allò que fan gràcies a noves tecnologies com internet. Avui cal donar les gràcies als polítics que han escoltat i han entès el missatge dels ciutadans. Hi ha polítics que actuen en favor d’aquesta llei perquè hi tenen interessos, però també n’hi ha que encara no han entès el significat de la transformació que porta l’existència d’internet.

La llei passarà ara al senat, però el temps ens va a favor, en aquesta lluita. Als defensors de la llei, els convindria d’aprovar-la a corre-cuita. La victòria d’avui és una victòria de la transparència perquè s’ha demostrat que no es poden amagar disposicions addicionals al final d’una llei i que no es poden posar noms recaragolats a les coses per veure si la societat es despista. Avui han guanyat internet i la transparència.

Simona Levi

(Opinió recollida en una conversa telefònica amb la redacció.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any