L’incendi crema sense control a Bocairent i Ontinyent

  • El President de la Generalitat i el Conseller de Medi Ambient es desplacen a Bocairent per a fer el seguiment de l'incendi · S'han desallotjat urbanitzacions i dues carreteres i una línia de tren s'han hagut de tallar

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.09.2010 - 16:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’incendi declarat a la Vall d’Albaida entre Bocairent i Ontinyent crema sense control des de fa hores i amenaça diverses cases. El vent sec de ponent, que s’ha intensificat des del migdia, ha empès el foc i ha obligat a desallotjar ja alguns veïns. La regidora de l’ajuntament Olga Vanyó ha lamentat al matí la manca de mitjans dels bombers i la tardança, però l’ajuntament ha confirmat més tard que a mig matí hi han arribat mitjans tant aeris com terrestres per combatre el foc, que ha arribar molt prop del casc urbà. El foc que envolta la serra del Sant Crist s’ha acostat perillosament pel barranc de l’Infern, encara que de moment sembla que s’ha aconseguit fer minvar la llengua de foc que s’escampava desbocada amb el fort vent.

‘Estem desesperats i tot just ara han arribat més camions i els primers hidroavions, el foc està totalment descontrolat’, ha explicat Vanyó a VilaWeb, en un dels moment en què el foc era més a prop del poble.

Al voltant de les dues del migdia han arribat a Bocairent el president de la Generalitat, Francisco Camps, i el conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, per seguir les tasques d’extinció juntament anb el batlle i els regidors que fan el seguiment de l’incendi.

La situació a Agullent, controlada

La situació a Agullent, en canvi, on els bombers hi han arribat moltes hores abans, ja sembla haver-se controlat, tot el que el foc ha cremat moltes hectàrees fins molt a prop de les fàbriques, passant per la Font Jordana a les immediacions del poble, a tocar del pavelló municipal i de l’escola. No es descarta que s’hagin cremat algunes casetes. Segons que han explicat alguns veïns a VilaWeb, el paisatge és desolador.

El govern apunta que els focs poden haver estat intencionats

En total, s’han detectat tres incendis, motiu pel qual el conseller de Governació, Serafín Castellano, ha dit avui que no descartava que els incendis hagin estat intencionats, tenint en compte que almenys dos d’ells van encendre’s pràcticament alhora.

Carreteres tallades

El barranc de Bocairent i la carretera de Fontanars s’han tallat al trànsit. El foc també ha obligat a tallar la CV-81 i la CV-655. Així, per anar fins a Bocairent, cal agafar la A-35 i la A-31 i després dirigir-se a Villena. A més, s’ha suspès el transport ferroviari entre Xàtiva i Alcoi. Des de primera hora del matí, hi ha un servei alternatiu per carretera entre Alcoi i Ontinyent i entre Ontinyent i Xàtiva.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any