Continua amb èxit el Festival de Comedia de Peníscola.

VilaWeb
Redacció
27.05.2001 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Contínua el XIII Festival de Comèdia de Peníscola. Durant el festival es projectaran en el Castell del Papa Luna de Peníscola més de cinquanta pel·lícules, entre les que es troben les sis que competeixen al màxim guardó, els premis Calabuch: “Obra maestra”, “Terca vida”, “Adiós con el corazón”, “Besos para todos”, “La comunidad” i “Anita no pierde el tren”.

El jurat que fallarà els premis Calabuch a la millor pel·lícula, millor director, millor guió, millor fotografia, millor música, millor actriu i millor actor està integrat per Cayetana Guillén Cuervo, Anabel Alonso, Eloy de la Iglesia, Mapi Laguna, Sergi Calleja, Lluís Bonet i Enrique Gabriel.

El Festival premiarà, a més a més, la millor “opera prima” i concedirà el premi “Samuel Broston”, dotat amb dos milions de pessetes, al millor curtmetratge, un guardó a què aspiren sis realitzadors.

Així mateix, en aquesta edició, Miguel Rellán rebrà el premi “Pepe Isbert”, que cada any es concedeix a un reconegut actor de repartiment, mentre que l’actor Guillermo Montesinos serà el guardonat amb el premi Carles Mira que concedeixen crítics de cine valencians.

Un curs de cine organitzat conjuntament amb la Universitat Jaume I de Castelló, concerts musicals, representacions teatrals i projeccions de pel·lícules infantils són altres de les activitats complementàries que contempla la programació del festival.

Així mateix es dedicarà un cicle retrospectiu al cine de comèdia de Cuba amb la projecció de les pel·lícules “Adorables mentiras”, de Gerardo Chijona; “Guantanamera”, de Tomás Gutiérrez Alea i Juan Carlos Tabio; “Lista de espera”, de Juan Carlos Tabio, i “Reina y Rey”, de Julio García Espinosa.

En el cicle “Cine en la platja” es projectaran els llargmetratges “Algo pasa con Mary”, de Peter Farreli; “Golpe de estadio”, de Sergio Cabrera; “102 Dalmatas”, de Kevin Lima i “Harry, un amigo que os quiere”, de Dominik Mol.

El comitè assessor d’aquest festival està constituït per destacats crítics, directors, productors i guionistes, entre els que figuren Luis García Berlanga, Mariano Ozores, Alfredo Landa, Chicho Ibañez Serrador, Antonio Giménez Rico, Marisol Carnicero, Juan Polanco, Joan Alvarez, Antonio Gasset i Juan Tébar.

Entre els actors i actrius que han confirmat l’assistència al festival es troben Agustín González, Miguel Rellán, Guillermo Montesinos, Cayetana Guillén, Eloy de la Iglesia, Sergi Calleja, Encarna Paso, Juan Echanove, Paz Aragón, Enma Ozores, Antonio Ozores, Paca Gabaldón, Manolo Zarzo, Ventura Pons, Rosa María Sardá, Jaime Chávarri, Ana Diosdado, Alfredo Landa, Amparo Soler Leal, Alvaro de Luna i Adolfo Marsillach.

El compositor de bandes sonores Carles Cases, molt amablement, va concedir una entrevista a la redacció de Vilaweb-Vinaròs, el contingut de la qual podeu trobar en ENTREVISTA A CARLES CASES

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any