L’ontinyentí Gonzalo Gironés indigna pel seu article sobre la violència de gènere i l’avortament, publicat al full parroquial ‘Aleluya’.

  • L'Arquebisbat de València rebutja els termes que empra l’autor.

VilaWeb
Redacció
14.02.2006 - 20:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vilaweb Ontinyent i Europa Press

‘Ningú ha confessat què van fer les víctimes, que més d’una vegada provoquen amb la seua llengua’. Aquestes i altres perles fraseològiques van aparéixer en el full parroquial ‘Aleluya’, publicat per l’Arquebisbat de València, signat pel rector i catedràtic de teologia, ja jubilat, Gonzalo Gironés. Aquest ontinyentí, nascut el 1935, afig a més que ‘el varó, generalment, no perd els estreps per domini, sinó per debilitat: no ho suporta més i reacciona descarregant la seua força, que esclafa la provocadora’. Realment aquesta introducció li serveix per atacar que a l’estat espanyol hi ha hagut 85.000 avortaments reconeguts i clou afirmant que ‘per cada dona morta a mans d’un home hi ha hagut 1.350 xiquets assassinats per voluntat de les seues mares. És pitjor’.

Les reaccions socials, mediàtiques i polítiques no s’han fet esperar, tal i com podreu conéixer més endavant.

Gonzalo Gironés Guillem és doctor en Teologia, i excatedràtic de Teologia a la Universitat Pontifícia de València, i, tal i com apareix a la seua web és ‘poeta, finalista segon lloc del Certamen Mundial 2005 de Poesia Religiosa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any