El temps suspès
La funció antropològica de les festes avui es torna encara més necessària. No pas com a evasió, sinó com a restauració de les forces que fan possible l'acció. Ningú no pot viure en un estat permanent de mobilització
A Josa de Cadí hi ha Ca l'Amador, en què el xef Diego Alías ofereix una cuina eclèctica, amb influències de l'alta cuina i el receptari tradicional
Cinc locals de la mateixa casa serveixen aperitius amb personalitat pròpia amb anxoves, seitons, olives i patates, un segell i estil nascuts en una cantonada de l’Eixample
És un goig acabar l'estiu llegint 'El balneari' de Maria Campillo, després de gaudir d'un circuit termal als Banys de Sant Vicenç, a l'Alt Urgell
L’hotel Serras Torre del Remei recupera el palauet que l’arquitecte Calixte Freixa va aixecar per a la família Manaut i que Josep Maria Boix i Loles Vidal van convertir en una referència gastronòmica
“Del turista ens agrada que es fixi en l’autenticitat del nostre bar, però el negoci no ha nascut pensant en turistes”
Lawson, coneguda al Regne Unit pels seus programes de cuina a la BBC, acumula milions de seguidors a les xarxes socials
El restaurant el Bulli, que va tancar ara farà dotze anys, acaba de reobrir convertit en un museu que permet de resseguir històricament la revolució gastronòmica que s'hi va fer
Fina Puigdevall i les seves filles, Clara, Martina i Carlota Puigvert, són al capdavant del restaurant les Cols, que ha situat Olot en el mapa gastronòmic
Parlem amb el darrer Premi Nacional de Gastronomia, Rafa Peña, copropietari amb Mireia Navarro del restaurant Gresca de Barcelona
Entrevista a les històriques mestresses del restaurant Hispània d’Arenys de Mar i als seus successors, Raimon Braun i Marta Aulèstia
El govern destinarà nou milions d'euros a iniciatives que facin valer el potencial del país com a referent enogastronòmic
Enguany la fira gastronòmica de Barcelona es farà a la plaça de Catalunya
Fundat per Josep Ensesa i Gubert l'any 1932, la Gavina de S'Agaró acaba de fer noranta anys carregat d'històries i amb una proposta gastronòmica encapçalada per Romain Fornell
Un llibre i una figura del mític Pinotxo al Museu de Cera immortalitzen el símbol d'un mercat que ja no existeix
Àlex Lera, de la pastisseria Sant Llehí, desgrana les claus del millor pastís de formatge de Catalunya
Ara Llibres i Arpa Editorial coediten la nova edició del ‘Corpus de la cuina catalana’, l’inventari del patrimoni gastronòmic català
En una vila tan amarada de l'antic estiueig modernista com Argentona, el Racó d'en Binu elabora un menú que homenatja l'autor de 'A la recerca del temps perdut'
El propietari del local va cedir al Restaurant Egipte SLU la titularitat de les concessions administratives per a l'explotació de dues parades amb aquest nom, on s'explotava el negoci a la Boqueria, sense el consentiment de l'altre soci familiar
Els insectes són interessants perquè no contaminen tant ni necessiten tanta aigua ni menjar com les vaques o els porcs · Tampoc no han de menester tant d’espai per a criar-se i són rics en proteïnes
Fins al 19 de març dotze restaurants oferiran platets i menús gurmet a preus assequibles
La calçotada ha esdevingut una tradició hegemònica a tot Catalunya · Fins fa quaranta anys era una menja local del Camp de Tarragona, i ara el calçot es pot trobar fins i tot al centre de Barcelona
El propietari, Joan Bayén, Juanito, va vendre el negoci a un empresari que controla un bon grapat d'establiments de restauració
El xef Oriol Ivern és el propietari del restaurant Hisop i un cuiner que parla de manera honesta i sensata sobre el món de la gastronomia.
Als clients habituals ens ha sorprès l'amarg final d'un establiment estimat que mantenia viva la identitat d'un mercat de la Boqueria cada vegada més despersonalitzat
El cuiner veterà Josep Lladonosa acaba de reeditar el seu clàssic 'La cuina catalana. 800 receptes d'avui i de sempre' i publica un llibre de converses amb Ivan Mambrilles · Repassem la seva trajectòria de recuperació, dignificació i divulgació de la cuina catalana
Al carrer de Borrell, just davant el Mercat de Sant Antoni, la família Vilaró continua oferint clàssics de la cuina popular catalana a uns preus ajustats
El resum del 2022 en l'apartat cultural també fa memòria del centenari del PEN Català, el rellançament de l'editorial Navona i les tres estrelles Michelin dels germans Torres
JonCake elabora els pastissos de formatge més populars de Barcelona, que han guanyat molta fama mundial a la xarxa
L'escudella i carn d'olla es pot trobar encara a la carta d'alguns restaurants de Barcelona · En tastem tres de ben diferents i us recomanem una selecció dels millors establiments on demanar-ne
Entrevista a Javier i Sergio Torres, propietaris del restaurant Cuina Germans Torres, guardonat amb tres estrelles a la darrera edició de la Guia Michelin
En la nova etapa, l'establiment tindrà un nou espai gastronòmic que comptarà amb el xef Jordi Vilà
L’escudella és un dels plats més antics documentats de la cuina catalana, que ha passat de menjar de cada dia a ser l’àpat per excel·lència de Nadal
Els Grans Bufets de Narbona són una atracció gastronòmica i turística de proximitat, ben a prop de Barcelona i Perpinyà, que vol conservar i homenatjar la gran cuina clàssica francesa
També hi ha professionals i obradors del país que enguany han rebut premis destacats
Parlem amb la dietista i nutricionista Rosa Baró, del CoDiNuCat, que explica uns quants consells per a controlar els excessos i que els àpats siguin més saludables
Amb el reconeixement als germans Torres, Barcelona encapçala les capitals culinàries internacionals, però alhora s’escola la seva identitat i tradició gastronòmica
Joan de Déu Domènech recorre la cuina popular del segle XIX gràcies a la literatura d’Emili Vilanova, autor de ‘Escenes barcelonines’
La taverna es traslladarà a un nou local situat al passatge de Serra i Arola, número 13, també al barri de Sants
Tot i que avui ha perdut el seu caràcter de festiu intersetmanal, la festa de Corpus és una de les tradicions compartides més singulars i úniques · Per Corpus es pot veure l'ou com balla a Barcelona, les enramades d’Arbúcies i la Patum de Berga
El Passeig de Gourmets de Barcelona, a més, oferirà uns menús degustació per cinquanta euros