El president de l’FMC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, es reuneix amb els presidents dels consells comarcals de la corona metropolitana de Barcelona

VilaWeb
Redacció
21.09.2004 - 12:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’FMC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, s’ha reunit amb els presidents dels consells comarcals de la corona metropolitana de Barcelona. La trobada ha comptat amb la participació de Josep Vilaró, president del consell comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Sentmenat; Pere Almera, president del consell comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar; Josep A. Blanco, president del consell comarcal del Garraf i alcalde de Sant Pere de Ribes; Jordi Terrades, president del consell comarcal del Vallès Oriental i regidor de Granollers, Joan Carles Mas, president del consell comarcal del Barcelonès i regidor de Santa Coloma de Gramanet i Anna Hernàndez, consellera de serveis generals del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

En el decurs de la reunió s’ha acordat traslladar al Comitè Executiu de l’FMC la proposta de fer una Jornada específica abans que s’acabi l’any amb tots els Consells Comarcals adherits a la FMC per tractar els temes que els afecten com, per exemple, la futura ordenació territorial de Catalunya. D’aquesta Jornada n’haurà de sortir una resolució que es traslladarà al govern de la Generalitat per tal que la tingui en compte a l’hora de definir la nova ordenació territorial del país.

Manuel Bustos ha explicat que es tracta “d’un tema que preocupa als consells comarcals, especialment pel paper que hauran de tenir en aquesta ordenació que ara tot just s’està dissenyant”.

Manuel Bustos ha agraït “la confiança dels presidents d’aquests consells comarcals, que volen que la Federació de Municipis de Catalunya sigui el fil conductor a través del qual ells puguin manifestar les seves opinions sobre aquesta futura ordenació”. Com a president de la Federació de Municipis, també ha recordat que els consells comarcals fan un paper de gestió de serveis que caldrà tenir en compte en la ordenació territorial. “Són funcions importants per a molts municipis, com la coordinació del transport escolar i altres qüestions concretes que es gestionen des dels consells comarcals”, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any