Una enquesta de Público que no és cap enquesta suscita un gran debat

  • Una estimació de vots a partir de sondatges anteriors dóna majoria absoluta a les llistes independentistes

VilaWeb
Redacció
22.07.2015 - 12:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Público ha actualitzat el seu Observatori Continu d’eleccions amb una informació sobre el 27-S, segons la qual les llistes independentistes de Junts pel Sí i de la CUP sumarien majoria absoluta al Parlament de Catalunya. El treball, malgrat que es presenta com una enquesta, no ho és. És, de fet, una estimació de vots a partir de sondatges publicats abans de la configuració de la llista Junts pel Sí. Per tant, les dades que presenta no es basen en enquestes telefòniques directes, sinó en l’anàlisi percentual del resultat de sondatges anteriors. En aquests sondatges no es podia preguntar sobre Junts pel Sí perquè no existia, cosa que lleva tot el valor a l’estimació.

Malgrat això, a les xarxes socials s’han comentat molt els resultats de l’actualització de l’Observatori Continu, en què la llista conjunta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes sumaria 59 diputats i la de la CUP, 10 més. El parlament es completaria amb 23 diputats de Catalunya Sí que es Pot, 21 de Ciutadans, 10 del PSC, 9 del PP i 3 d’UDC.

Junts pel Sí i la CUP sumarien un 46,4% dels vots vàlids, mentre que la candidatura Catalunya Sí que es Pot quedaria en segon lloc, amb més del 17%, i Ciutadans en tercer, amb un 15,7%. El PSC obtindria un 7,6% del l’estimació de vots i el PP, un 6,7%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any