La pedagoga Tudi Torró, nomenada Directora Territorial d’Educació d’Alacant

  • Col·laboradora habitual de VilaWeb Ontinyent, hi publica la columna Dolç de Tomata

VilaWeb
Redacció
14.07.2015 - 23:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els nomenaments de la conselleria d’Educació van acabant de concretar l’equip amb què treballarà el nou responsable de l’àrea, Vicent Marzà. Una de les persones en què ha posat la seua confiança és la pedagoga ontinyentina Tudi Torró, qui serà Directora Territorial d’Educació a Alacant.

Tudi Torró i Ferrero, resident actualment a Elx, és inspectora d’educació i un referent en el món educatiu al País Valencià. Ha estat pionera de l’ensenyament en valencià i dels corrents contemporanis de la renovació pedagògica, i ha publicat treballs d’investigació sobre els programes bilingües i d’immersió lingüística en les revistes de pedagogia i sociolingüística més prestigioses. En col·laboració amb V. Brotons i A. Roderic és autora de materials dirigits a primària per a l’ensenyament de la llengua i la literatura, tals com la sèrie Roda, així com de la guia didàctica L’Aixeta. Ha tingut un paper clau en la redacció del document promogut per Escola Valenciana i la Universitat d’Alacant que planteja el model d’educació plurilingüe i intercultural, alternatiu a la proposta de plurilingüisme que propugnava el govern del PP.

Activista cultural, pertany a l’associació El Tempir d’Elx, i és col·laboradora de VilaWeb Ontinyent on publica la columna d’opinió Dolç de Tomata. En febrer de l’any passat va rebre el premi Vicent Ventura, instaurat per la Universitat de València, amb què es reconeixen persones o col·lectius que s’han distingit per la trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i la llengua del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any