Albiol no torna el mòbil i el govern li talla la línia

  • Tots els regidors i càrrecs de confiança, menys l'ex-alcalde i Fernández Saltiveri, han retornat el material

VilaWeb
Sara Muñoz (El Punt Avui)
05.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) va traslladar divendres a l’empresa Telefónica l’ordre de tallar dues línies de telèfon, que en les properes hores deixaran d’estar actives. L’una es correspon al número de mòbil de l’ex-alcalde de Badalona, el popular Xavier Garcia Albiol, i la segona pertany a Albert Fernández Saltiveri, l’ex-conseller delegat de Badalona Comunicació que va saltar a la fama pels seus tics censuradors, quan va voler prohibir que sonés L’estaca en un festival de curts.

La decisió de tallar-los la línia s’ha pres després de donar-los un marge de dies per retornar els dispositius electrònics, atès que són propietat de l’Ajuntament i només es presta als regidors i càrrecs de confiança fins que expira el mandat. De tots els carrers electes i personal triat a dit el mandat passat, només Albiol i Saltiveri, segons fonts municipals, han fet cas omís de l’ordre. L’exalcalde del PP deu un telèfon d’alta gamma (l’únic iPhone 6 Plus que consta a l’administració) i dos iPads o tauletes electròniques. A més, cada aparell tenia contractada una línia independent de connexió a internet. Fernández Saltiveri disposa d’un iPhone 6 (una categoria inferior a la de l’exbatlle), que aviat quedarà sense servei, i d’un ordinador portàtil. Quan la setmana passada va ser destituït com a coordinador dels mitjans públics, es va comprometre, mentre signava la liquidació d’uns 3.000 euros, a retornar tot el material electrònic.

En el mandat anterior, els regidors i càrrecs de confiança es repartien els telèfons en funció del rang que ocupessin a l’administració i mitjançant un sistema piramidal. L’alcalde era l’únic polític que gaudia de la gamma més alta d’iPhone, l’iPhone 6 Plus, i després la categoria anava baixant. Els tinents d’alcalde tenien un iPhone 6; els regidors delegats, un iPhone 5S; els coordinadors, un iPhone 5C, i els membres de l’oposició s’havien de conformar amb un Samsung Galaxy.

Xavier Garcia Albiol no va amagar ahir la seva sorpresa per la decisió del govern local i va recordar que ‘mai s’havia produït una situació similar amb un president de grup municipal’. L’ex-alcalde assegura que mai ha rebut per escrit una petició per tal que retornés els dispositius (sí una indicació per telèfon, admet) i defensa que pensava retornar-los la setmana que ve, atès que dimecres té previst que un professional l’hi revisi i l’hi reinicialitzi.

Ara, mòbils inferiors

En espera que l’actual govern de Badalona decideixi quina política impera en la distribució dels dispositius electrònics, els membres de l’executiu (l’alcaldessa i nou regidors) han decidit utilitzar un iPhone 5C, el mateix model que abans es reservava per als coordinadors. D’altra banda, el govern vol revisar el contracte amb Telefónica (arran del front obert que l’empresa mantenia amb part dels treballadors), però es va signar fa un any i té una durada de quatre. No expira, per tant, fins el 2018.

 

Article de Sara Muñoz publicat originalment al Punt Avui

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any