L’accident del metro de València, en els cinc vídeos de Zero Responsables

  • La plataforma explica les fases del cas: des de la investigació fins a les causes de l'accident, passant per l'estratègia del silenci del govern del PP

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la vice-presidenta, Mónica Oltra, ja han fet els primers passos per refer les relacions amb l’Associació de Víctimes de l’Accident del Metro del 3 de juliol (AVM3J). Aquesta ha estat una de les primeres tasques del nou govern. El col·lectiu reclama mesures perquè no es repeteixin fets com el del juliol del 2006 i que es creï una comissió d’investigació especial que revisi el cas. Ara és bon moment per a recuperar la sèrie de vídeos produïda per Zero Responsables. És una obra conjunta, creada a partir de les propostes d’un grup de dramaturgs valencians, que es va començar a gestar a final del 2009 amb el propòsit de fer ‘un exercici contra la desmemòria i el desinterès que una gran part de la societat valenciana ha fet sobre l’accident’.

En els cinc vídeos hi ha una reflexió i un repàs de l’accident del metro de València, en què van morir 43 persones. A continuació els recuperem:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any