Qui és Francesc Colomer, el nou president de les Corts Valencianes?

  • Ex-EUPV i dirigent del PSPV, és un home pròxim a Ximo Puig

VilaWeb
Redacció
11.06.2015 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Francesc Colomer és, des d’avui, el nou president de les Corts Valencianes, gràcies al pacte entre el PSPV, Compromís i Podem. Serà acompanyat a la vice-presidència per Enric Morera, de Compromís. Colomer (1966) ha estat batlle de Benicàssim durant tres mandats. El primer va ser el 1991, quan era a Esquerra Unida. Com Mónica Oltra i Joan Ribó, va deixar EUPV; en el seu cas, fou a final dels noranta que s’integrà al PSPV-PSOE. 

Colomer fou coordinador comarcal d’EUPV a la Plana Alta i diputat per Esquerra Unida entre el 1991 i el 1995, quan també va governar l’Ajuntament de Benicàssim. Entre el 1999 i el 2003 va ser diputat pel PSPV i en aquella època va encapçalar un mandat curt a Benicàssim, fins que el PP li va fer una moció de censura. El 2007, ja candidat del PSPV, va tornar a ser elegit batlle, amb el suport d’un regidor d’EUPV. 

Aquests últims anys, com a portaveu del grup socialista a la Diputació de les Corts, ha criticat amb molta contundència el president de la Diputació, Carlos Fabra, condemnat per corrupció.

També fou portaveu del PSPV a la comissió de control de Ràdio Televisió Valenciana durant la lluita contra la privatització i sempre féu costat als treballadors en aquesta darrera etapa contra el tancament de la cadena pública. 

Secretari general del PSPV de Castelló des del 2008, al congrés del partit d’aquell any va donar suport a la candidatura de Ximo Puig a la secretaria general, que finalment va ser vençuda per la de Jorge Alarte. Quatre anys més tard, amb l’arribada de Puig a la secretaria general del PSPV-PSOE, Colomer va començar a agafar més protagonisme, fins a esdevenir un dels puntals de Puig per a la nova etapa del partit. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any