Històrics d’Unió criden a votar no diumenge per defensar els principis fundacionals del partit

  • El sector sobiranista no vol condicionar el compromís amb la independència a un diàleg que Espanya no vol acceptar i a una legalitat que no es vol canviar

VilaWeb
ACN
09.06.2015 - 18:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena de militants històrics d’UDC s’han reunit aquesta tarda a l’Ateneu Barcelonès per defensar el no a la consulta interna de diumenge, com una manera de reivindicar ‘els principis fundacionals del partit’. Dos presidents del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert i Joan Rigol, han presidit l’acte organitzat pel grup Hereus UDC 1931. També hi havia Raimon Carrasco, de noranta-un any, que ha assegurat que el seu pare, Manuel Carrasco i Formiguera, hauria votat que no pel seu compromís amb la independència de Catalunya. Els històrics del partit han presentat un manifest: ‘Votar no és votar sí a un estat independent‘ (pdf).

Amb les terceres vies exhaurides, la plena sobirania és l’objectiu a assolir sense línies vermelles. Per això, refusen de circumscriure el procés d’independència al diàleg amb un estat que no vol parlar ni pensa canviar la legalitat.

Donar suport a la llista transversal del 27-S de Mas

Un dels dirigents del sector sobiranista, Antoni Castellà, ha dit que tots els partidaris del no donaran suport a una llista transversal pel 27-S encapçalada per Artur Mas. ‘És una bona idea des de la perspectiva d’apartar-nos al màxim d’unes eleccions autonòmiques i apropar-nos a un referèndum’, ha explicat. Castellà s’ha compromès a treballar per una majoria favorable a la independència, tant des de dins d’aquesta hipotètica llista com des de fora. Núria de Gispert ha proposat de posar els vots de la consulta interna d’Unió a disposició de Mas.

 

Informació relacionada:

De Gispert: ‘Ara no podem jugar a mitges tintes sobre la independència’ (Crònica de l’acte de presentació de la campanya dels independentistes d’Unió)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any