Els sobiranistes d’Unió volen votar sí o no a la independència el 14 de juny

  • Ho reclamen en un manifest signat per una dotzena de membres de la direcció, entre els quals hi ha Núria de Gispert i Joan Rigol

VilaWeb
ACN
26.05.2015 - 21:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un manifest signat per una dotzena de membres de la direcció d’UDC i per més d’un miler de quadres del partit reclama que es pugui votar sí o no a la independència en la consulta interna que el partit farà el 14 de juny. Entre els signants hi ha la presidenta del parlament, Núria de Gispert, el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, i el líder del sector sobiranista del partit, Antoni Castellà. També hi ha membres del govern, com ara Carles Sala i Pep Martorell, i diputats, com Elena Ribera, Mercè Jou, Maria Assumpció Laïlla. La pregunta concreta que proposen és: ‘Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la UE?’

Els signants estan convençuts que les eleccions del 27-S obliguen el partit a prendre una posició clara sobre el futur nacional de Catalunya, ‘i concretament sobre la independència’, i asseguren estar-hi disposats, ‘en coherència amb la tradició política’ d’UDC i prioritzant els interessos del país. Recorden que el partit ha estat i és una peça imprescindible del catalanisme polític i que cal sumar energies i crear sinergies pel bé del país. 

Apel·len, així mateix, a la trajectòria confederalista d’UDC, ‘que comporta la plena sobirania de Catalunya, tot adaptant-se a la realitat del segle XXI’. Segons el seu parer, les negatives de l’estat espanyol a respectar la realitat nacional de Catalunya ‘fan que l’aposta per la independència de Catalunya hagi esdevingut l’única opció per fer front als reptes polítics, socials, culturals i econòmics’ del país.

El secretari general d’UDC, Ramon Espadaler, és l’encarregat d’elaborar la proposta de pregunta, que portarà al comitè de govern del partit el dia 2 de juny perquè sigui votada. Els signants del manifest també hi portaran la seva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any