‘Què ha de fer l’escola? El director ha d’anar a la presó?’

  • L'escola Pia de Mataró cercarà consens per aplicar el 25% de castellà · La presidenta de l'AMPA explica l'impacte en el centre

VilaWeb
ACN-Redacció
13.05.2015 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Escola Pia Santa Anna de Mataró ha rebut una comunicació judicial de les mesures cautelars imposades pel TSJC perquè el 25% de les classes es faci en castellà a les aules dels nens les famílies dels quals ho havien demanat. La direcció reunirà les famílies afectades i la comunitat educativa, amb qui intentarà arribar a un consens per poder determinar com es complirà aquesta mesura. ‘Què ha de fer l’escola? El director ha d’anar a la presó? L’escola ha consultat amb la Generalitat i ens ha dit que s’ha d’acatar’, ha declarat a RAC-1 Rosa Maria Torroella, presidenta de l’AMPA de l’escola.

‘No hi ha cap problema amb el castellà al centre. Cap ni un. L’ideari de l’escola diu que és una escola cristiana i catalana’, ha explicat Torroella. I ha continuat: ‘És un tema de convenciment d’aquesta família. Ells creuen que s’han d’estudiar més hores en castellà. És una decisió personal d’aquesta família (…) L’escola està sorpresa i revolucionada.’

El recurs afecta les classes de 3r i 5è de Primària. L’escola vol trobar un consens i decidir quins canvis s’implantaran per complir la mesura cautelar. Probablement aquesta mateixa setmana ja hauran pres una decisió, però hores d’ara, encara no s’ha decidit la manera com s’implantarà aquest 25%.

L’escola va conèixer el recurs aquest dilluns i, de seguida, va informar a les famílies de l’escola que la mesura del TSJC només afectaria als grups dels alumnes que havien interposat el recurs, dos estudiants d’una sola família. A la mateixa carta, la direcció del centre defensa el model d’immersió lingüística i garantia que els estudiants acaben l’escolarització amb un ple domini de les dues llengües oficials. Precisament, diverses entitats com ara Somescola i el Moviment Educatiu Maresme han convocat una concentració per aquest dimecres a la tarda, per mostrar el rebuig cap a la decisió del TSJC i defensa l’escola en català.

La segona escola que ha rebut noves peticions, és l’escola El Pinar de Sant Cugat del Vallès, on han estat 5 les famílies que han demanat que el castellà també fos llengua vehicular al centre. La direcció del centre ha declinat fer declaracions aquest dimecres als mitjans de comunicació. Aquest dimarts però, en declaracions al ‘Tot Sant Cugat’, la directora va admetre que alguns pares podien tenir ”motivació política” a l’hora de fer aquesta petició, i que el centre acataria la decisió judicial però que no deixarien que ”esdevingui un tema polític”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any