Troben el cos de la barcelonina desapareguda al Nepal

  • La Generalitat confirma que és Roser Palau

VilaWeb
Redacció
05.05.2015 - 14:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya ha confirmat a Catalunya Ràdio la mort de la catalana Roser Palau a conseqüència del terratrèmol del Nepal. En una nota breu, el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol assegura que la notícia ja ha estat comunicada a la família i que el cos serà repatriat tan aviat com sigui possible.

Roser Palau, de trenta-set anys, va marxar el dia 21 des de Shyabru Besi cap al parc natural de Langtang, on volia fer una travessa. En un país on les comunicacions ja no eren fàcils abans del terratrèmol, la seva família va parlar amb ella el dia 20 per última vegada. El dissabte 25 un terratrèmol de 7,8 graus va causar la mort de més de sis mil persones i va deixar milers de desapareguts. Des d’aleshores, la seva família havia provat de posar-s’hi en contacte per tots els mitjans però sense èxit.

Palau era originària de Barcelona però havia viscut temporades en uns quants països. Ara era des del setembre al sud-est asiàtic i tenia previst tornar a Barcelona aquest mes. 

La mare de Roser Palau, Teresa Pareta, havia denunciat la ineficàcia i la desorganització de l’ambaixada espanyola a Nova Delhi i la manca d’informació per part del Ministeri d’Afers Exteriors. Concretament, va dir que l’executiu espanyol no feia prou per trobar els desapareguts i no es preocupava de dir res als familiars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any