Rajoy arriba a València en ple escàndol Rus

  • El batlle de Xàtiva i president de la Diputació de València desafia el PP i es nega a plegar

VilaWeb
Redacció
05.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, va començar fa uns dies el periple electoral que el durà a fer campanya per tot l’estat aquestes tres setmanes vinents. Avui s’atura a València en el moment més baix i tens de la història recent del PP del País Valencià. L’esclat del cas Imelsa, una presumpta trama de comissions, desviament de fons i emblanquiment de diners, que esquitxa de ple Alfonso Rus, ha portat a una situació ben incòmoda els dirigents del partit, que se n’han volgut distanciar a corre-cuita. 

El PP i, especialment, el president Alberto Fabra, ha pressionat perquè Rus deixi els càrrecs institucionals, com el de president de la Diputació de València i el de batlle de Xàtiva. Però Rus no en té cap intenció, i atribueix tot l’escàndol a una conxorxa en contra seu. De moment, el PP s’ha apressat a suspendre’l de militància i amb això Rus ha perdut automàticament la presidència provincial del partit. Però poca cosa més: es manté de batlle i president de la diputació. I, segons que sembla, ningú no pot impedir que Rus es presenti a les eleccions municipals a Xàtiva el 24 de maig. El partit li ha obert un expedient disciplinari que es podria cloure amb l’expulsió, però això seria passades les eleccions, de manera que si Rus no plega per voluntat pròpia el PP no podrà evitar que concorri als comicis. Ara Fabra ha intensificat la pressió sobre Rus perquè sigui ell que decideixi de deixar els càrrecs. 

En aquest context de tensió màxima, vint dies abans de les eleccions, Mariano Rajoy participa avui a València en un acte pre-electoral que ha canviat de significació arran de l’escàndol. El PP havia preparat un acte informal que incloïa una passejada a peu de Rajoy pel centre de la ciutat, però no és clar que es mantinguin els plans. El president espanyol anirà acompanyat tothora del de la Generalitat i en algun moment, però no sempre, per la batllessa de la ciutat. També hi haurà temps per a una reunió amb la direcció valenciana del PP en què, de segur, l’afer Rus serà central.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any