Rus inclou a la llista municipal del PP de Xàtiva un dels joves de NNGG fotografiat amb simbologia feixista

  • Jorge Roca serà el número 18 de la llista electoral

VilaWeb
Redacció
21.04.2015 - 20:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular de Xàtiva ha inclòs a la seva llista municipal per a les eleccions del 24 de maig un dels membres de Noves Generacions (NNGG) que es va fotografiar amb simbologia feixista durant a l’agost de 2013. 

La formació municipal presidida per Alfonso Rus ha inclòs al número 18 de la llista electoral a Jorge Roca, l’actual secretari d’esports de Xàtiva i que es va donar a conèixer el 2013 per fer pública una imatge seva amb altres joves on apareixia amb una bandera espanyola amb un símbol nazi i fent salutacions feixistes. La fotografia va ser presa en el marc d’un torneig esportiu on hi van participar diferents grups ultres.

El cas va estar envoltat d’altres escàndols d’un caire similar, com per exemple el d’una regidora de Canals fotografiada amb la bandera de Franco. Tot plegat va generar una forta polèmica i l’oposició va condemnar els fets i va demanar que el PP fes el mateix. La formació, però, va optar per defensar els membres de la seva formació.

Tot i que la direcció de NNGG va anunciar l’obertura d’expedients informatius als militants de Canals, Gandia i Xàtiva implicats, per a investigar ‘possibles casos d’actuació contrària a l’ordenament jurídic o als seus estatuts’. Al cap d’un any, es van tancar els expedients sense cap sanció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any