La CUP insta Unió i ICV a explicar els acords amb partits espanyols que els permeten defensar un referèndum pactat

  • Arrufat assegura que el CD de La Camarga no aporta cap novetat perquè és la mateixa gravació que es va penjar a les xarxes socials

VilaWeb
ACN
07.04.2015 - 16:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha instat Unió i ICV a explicar si han arribat a acords amb els partits que poden governar a l’estat espanyol com PP, PSOE i C’s per celebrar un referèndum pactat. ‘Que ens expliquin quin acord tenen perquè si no, no ens cansarem d’explicar que és mentida, que és un cul de sac i que és menys probable que guanyar una majoria independentista’, ha asseverat el diputat des del faristol del  parlament. D’altra banda, en referència al CD de La Camarga que les membres de la comissió d’investigació han escoltat aquest dimarts a porta tancada, Arrufat ha assegurat que no aporta cap novetat perquè es tracta de la mateixa gravació que es va penjar a les xarxes socials.

Després que Unió hagi avançat que no donarà suport a una declaració unilateral d’independència i que s’hagi refermat en un referèndum pactat amb l’Estat, Arrufat ha manifestat la seva ‘sorpresa’ per la facilitat amb què es defensa el dret de decidir i es vincula a un pacte amb l’estat. La CUP no veu on hi ha la possibilitat d’un pacte amb el govern espanyol per celebrar un referèndum que permeti saber si els ciutadans són partidaris de la independència.

En aquest sentit, Arrufat ha emplaçat Unió i també ICV a explicar quins acords han arribat amb partits espanyols per tal de fer-ho possible i ha assenyalat que els dos partits que s’han pronunciat a favor del dret a decidir, IU i Podem, no sumaran la majoria suficient per formar govern, tal com indiquen totes les enquestes.

‘Quina seguretat tenen que en 20 o 50 anys hi pugui haver algun tipus de pacte amb l’estat espanyol que materialitzi en un referèndum?’, els ha preguntat Arrufat per després apuntar que potser tenen un ‘pacte secret i informal’.

Davant d’aquesta situació, Arrufat ha afirmat que mentre Unió i ICV no expliquin la fórmula per pactar el referèndum, la CUP continuarà dient que defensar aquesta via és una ‘mentida’ i un ‘cul de sac’ perquè, segons el diputat, és menys probable una consulta acordada que aconseguir una majoria independentista a Catalunya.

En referència al CD de La Camarga que aquest dimarts han escoltat els membres de la comissió d’investigació fiscal a porta tancada, a excepció del PSC i ICV-EUiA, Arrufat ha explicat que pel que han comentat els membres del seu grup a la comissió, David Fernández i Isabel Vallet, la gravació no aporta res de nou perquè és la mateixa que va estar penjada a les xarxes socials i la informació és coneguda per tothom.

Arrufat ha considerat que ha estat un paperot escoltar el CD a porta tancada i ha lamentat que el fill gran del matrimoni Pujol Ferrusola hagi aconseguit el seu objectiu de desviar l’atenció de la seva compareixença entregant el CD a la comissió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any