L’esquerra manté la majoria a Catalunya Nord

  • El Front National no entrarà al Consell Departamental

VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 21:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Socialista i els seus aliats del Partit Comunista revaliden la majoria que detenen des de fa divuit anys a Catalunya Nord. En la segona tanda de les eleccions al Consell Departamental (nova denominació del Consell General, arran de la reforma territorial impulsada pel govern francès), l’esquerra unida ha aconseguit onze cantons dels disset en què es divideix el territori i obté no pas menys de vint-i-dos consellers. La resta de consellers fins a trenta-quatre corresponen a la dretana UMP i cap al Front National, malgrat que a la primera tanda havia superat la resta de formacions en nombre de vot (31,76%).

En concret, el PS i el PC han guanyat als cantons de la Vall de l’Aglí, els Aspres, la Vall de la Tet, Elna (amb l’ex-batlle comunista i catalanista Nicolas Garcia), Vallespir-Albera i Canigó, la Costa Vermella i la Costa de la Salanca, a més de tres cantons dels sis de Perpinyà. La dreta ha obtingut els consellers dels cantons dels Pirineus, la Costa Sorrenca, el Riberal i els de Perpinyà 1, 2 i 4.

Més enllà de la disputa entre partits, aquests comicis han estat marcats per la futura reforma territorial aprovada pel govern francès. Una reforma que, a més de canviar l’antic Consell General pel Consell Departamental, també preveu d’eliminar la regió del Llenguadoc-Rosselló i ajuntar-la amb la de Migdia-Pirineus, un canvi que farà perdre competències a les comarques nord-catalanes.

 

Més informació:

Les eleccions departamentals, nou desafiament del Front National a Catalunya Nord (19-3-2015)

Edició local: VilaWeb Catalunya Nord

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any