Rull: ‘Ens incomoda que es qualifiqui CDC com a independentista? En absolut’

  • El coordinador general assegura que 'l'autodefinició com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
08.03.2015 - 22:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha piulat a la xarxa sobre el seu discurs durant el consell nacional del partit dissabte, que ha generat polèmica política per definir-se com a nacionalistes catalans. ‘Ens incomoda que es qualifiqui CDC com a independentista? En absolut. La immensa majoria de militants ho som’, ha piulat el número 2 del partit. En vuit missatges, Rull ha escrit: L’autodefinició de Convergència com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974; quan creiem que l’autonomia era un bon instrument no ens definíem pas com a partit autonomista. I ha afegit: ‘Hem d’explicar que la independència és possible i l’única sortida per generar prosperitat’.

Les piulades de Rull arriben en resposta a una petició d’aclariment de Salvador Cardús, sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que escrivia a la xarxa: ‘Si és cert que CDC diu que és ‘nacionalista’ i no independentista, és que no confia prou en el futur sobirà. Espero clarificació’.

A tot plegat, i després de les declaracions de dirigents d’Unió com Ramon Espadaler i Núria de Gispert, o de Miquel Iceta, líder del PSC, Rull ha insistit a la xarxa: ‘L’autodefinició de Convergència com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974. Quan des de Convergència creiem que l’autonomia era un bon instrument no ens definíem pas com a partit autonomista’.

‘Ens incomoda que es qualifiqui Convergència com a independentista? En absolut. La immensa majoria de militants ho som’, assegura Rull. I a partir d’aquí enumera cinc punts del document de bases que es va aprovar en aquest consell nacional pràcticament per unanimitat i que ha de servir de punt de partida per al debat de refundació de cara al congrés, a finals de 2015 o principis de 2016.

‘El 27S és clau. Les eleccions han de ser un plebiscit sobre la independència; hem d’eixamplar la majoria social a favor de la independència. Aquesta és la nostra prioritat; hem de preparar les estructures d’Estat perquè tot estigui a punt per dependre només de nosaltres; hem de propagar la bondat de la independència amb una barreja d’entusiasme i fets concloents, i hem d’explicar quee la independència és possible i l’única sortida que tenim per generar prosperitat’, ha piulat Rull.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any