La sobiranista Teresa Mira dimiteix de l’executiva d’ICV

  • L'estripada de carnet de Romeva agita els independentistes, que crearan un corrent intern

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
02.03.2015 - 21:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV ha optat per un model confederal, en què ‘una Catalunya lliure i sobirana’ es pugui encaixar en ‘una Espanya plurinacional’. Aquesta decisió ha empès la sortida de Raül Romeva del partit i ha agitat el sector sobiranista, que ja treballa per a formar un corrent intern, que es presentarà ben aviat. Una de les veus més destacades d’aquest sector, Teresa Mira, coordinadora de l’àmbit de fet nacional, ha dimitit de l’executiva.

Mira ha explicat a VilaWeb: ‘Hem batallat per una proposta inclusiva. He encapçalat aquest procés i, com que no comparteixo el projecte que ha acabat sortint, que l’acato, no puc continuar formant part de la direcció.’ Aquesta tarda ha fet saber la decisió a la direcció. I també aquesta tarda ha participat en una reunió de la permanent dels àmbits de fet nacional i de política lingüística, que apleguen el gruix del sector independentista d’ICV.

En aquesta reunió han acordat de donar suport a la decisió de Teresa Mira de deixar l’executiva nacional i a la de Raül Romeva de deixar la militància del partit. ‘Compartim l’exposició de raons d’en Raül i li donem suport en la decisió que ha pres. –diu Mira–. Ha esperat aquest moment per no interferir en el debat intern. Ha intentat exposar en els espais socials que tenia a l’abast la seva experiència, i sempre ha estat molt curós, sense interferir en res.’

Però el mig centenar de militants que hi ha en els àmbits reunits avui està decidit a continuar influint dins el partit i per això acceleraran la formació d’un corrent intern independentista. El 7 de febrer proppassat ja van fer una reunió de plenari, en què van elaborar esmenes per al document que es va acabar aprovant dissabte, van aprovar de crear aquest corrent intern i ho van comunicar a la direcció.

El nou corrent ha elaborat un esborrany de manifest, que ha d’acabar de polir, i presentar-se en públic.

 

Més informació

Raül Romeva deixa Iniciativa per haver-se allunyat de la independència

ICV deixa una escletxa oberta a l’independentisme

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any