Fabra es burla del desmai de Baldoví al congrés per respondre a Morera

  • Ha estat la resposta del president del Consell al síndic de Compromís a la sessió de control a les Corts

VilaWeb
ACN
26.02.2015 - 14:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha valorat de manera ‘raonablement positiva’ la seva legislatura en la sessió de control a les corts. En la seva intervenció, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha recordat que Fabra no havia demanat els 26.000 milions d’euros que calcula que l’estat deu als valencians: 15.000 del deute històric i 11.000 per la manca d’inversió territorialitzada.

Morera ha acusat Fabra de submís i li ha dit que havia ‘manca d’interès’ a millorar el finançament. Li ha deixat sobre la taula el llibre ‘El finançament valencià’, editat recentment, elaborat per Vicent Cucarella.

‘M’ha comparat vostè amb Rajoy, desitjo que no li passi com al seu portaveu al congrés, Joan Baldoví, que es millori aviat’, ha respost Fabra. La resposta ha aixecat nombroses crítiques des de la bancada de Compromís.

Podeu veure el moment de la resposta de Fabra a continuació:

Fabra assegura que ha millorat el creixement econòmic

El cap del consell ha defensat amb gràfics la millora del creixement econòmic del territori, d’un 1,4% el 2014, en contrast amb el -1,3% del començament de la legislatura. Així mateix, parlant de desocupació, ha dit que l’any passat el seu executiu havia creat 61.000 llocs de feina, que contrasten amb els 47.300 que es destruïen el 2011.

Fabra ha dit que durant la seva investidura es va comprometre a millorar la competitivitat, garantir els serveis bàsics de qualitat i aconseguir una administració més austera. I ha assenyalat que continuaria treballant per tornar les oportunitats a qui les havia perdudes.

Les crítiques del PSPV-PSOE i EUPV

El síndic del PSPV-PSOE, Antonio Torres, li ha dit que no havia defensat els interessos dels valencians: ‘Ha renunciat a exigir el reconeixement del deute històric’ i una millora en el finançament, li ha criticat. Torres creu que Fabra no es fa respectar i, per mostra, li ha retret que hagués retirat quatre vegades del congrés espanyol la reforma de l’estatut que blinda el finançament.

‘Serà recordat com el president de l’atur, el que va empobrir els valencians, va liquidar RTVV i va maltractar els més febles’, li ha dit.

El portaveu d’EUPV, Ignacio Blanco, ha dit que Fabra havia intentat deslligar-se de l’herència de Camps, però que no ho havia aconseguit. Per ell, aquesta legislatura ha estat la de la impotència i de la incompetència. ‘El seu epitafi serà en castellà i dirà: “Quiso pero no pudo”, més ben dit: “Pudo pero no supo”‘, ha dit.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any