Solsona veu desproporcionada la polèmica del Carnaval

  • Societat Civil Catalana ha fet un comunicat per denunciar 'clima social creat pel nacionalisme en poblacions a l'interior de Catalunya'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha expressat que estan molt sorpresos per la polèmica engegada al voltant del Carnaval, que veu desproporcionada. En declaracions a l’ACN, el batlle ha assegurat que el cartell on es llegeix ‘Vine a matar espanyols’ ‘no és l’oficial i ningú sap d’on ha sortit’. Per això, Rodríguez denuncia que ‘s’estan barrejant coses de manera intencionada i s’utilitza l’excusa del carnaval per desmerèixer el fet català i tot el que està passant a Catalunya’. Rodríguez ha dit que la festa solsonina és ‘molt transgressora i grotesca’, però que ‘no hi ha cap voluntat d’ofendre ni fer mal a ningú’. També ha recordat que el consistori no és l’organitzador del carnaval.

El batlle responia a les queixes de Societat Civil Catalana (SCC), entitat unionista, que s’ha mostrat consternada per la mofa de l’exèrcit espanyol. L’entitat ha fet un comunicat per expressar ‘la seva consternació i indignació per les imatges del carnaval’. Denuncia que la festa d’enguany s’ha centrat ‘en la mofa i l’insult a l’exèrcit espanyol, alguns partits polítics i els espanyols’. SCC diu que ‘el clima social creat pel nacionalisme, especialment en poblacions de l’interior de Catalunya, fa que la convivència sigui gairebé impossible’.

L’entitat diu que s’ha creat una situació en que es veu normal intimidar persones i col·lectius que es manifesten contra la secessió de Catalunya i se’ls caricaturitza ‘arribant a la seva demonització’. I afegeix que això és ‘intolerable en una democràcia’.

L’entitat denuncia ‘el discurs de l’odi i el llenguatge bel·licista’ utilitzat pels organitzadors del carnaval i per Valentí Vilagines, que va intervenir en la retransmissió que va fer la Xarxa, ‘un mitjà de comunicació públic’, i que va es va dedicar a ‘insultar i fomentar la pedagogia de l’odi contra tot el que fa referència a Espanya’.

Societat Civil Catalana acaba el comunicat dient que lamenta el llenguatge bèl·lic que fa servir el president Artur Mas i que no fomenta la convivència i la concòrdia entre catalans.

Podeu veure la retransmissió de la Xarxa del carnaval de Solsona:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any