Omplen la plaça, la vegada que fa cent, per les víctimes del metro de València

  • Milers de persones a la plaça de la Mare de Déu en la concentració número cent per les víctimes de l'accident

VilaWeb
Redacció
03.02.2015 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada dia 3 de cada mes des de fa nou anys, milers de persones, familiars, veïns, amics i ciutadans s’han aplegat a la plaça de la Mare de Déu de València per exigir responsabilitats per l’accident del metro de València que va deixar 43 morts i 47 ferits el juliol del 2006. La concentració d’avui ha estat especial perquè era la que feia cent.

Els assistents a la concentració han cridat contra el president Fabra i han fet cinc minuts de silenci, durant els quals han sonat les notes del dolçainers de Torrent. L’associació de les víctimes AVM3J ha recordat que ja fa quatre anys de la reunió que van mantenir amb el president de la Generalitat i han lamentat que el govern valencià mantinga que la comissió d’investigació va fer de forma correcta la seua feina, malgrat les noves dades que han anat apareguent.

A banda la concentració, s’ha organitzat una cursa amb el lema ‘100 km, 100 concentracions’, que ha eixit a primera hora del matí de les pistes del riu de València per arribar a la plaça de la Mare de Déu cap a les set del vespre, coincidint amb la concentració. La cursa l’encapçalava un treballador dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Pedro Díaz.

 

Informació relacionada:

Homenatge a la lluita de l’associació de víctimes de l’accident del metro de València (30-1-2015)

‘Lluitant contra l’oblit’, un llibre periodístic sobre l’accident del metro de València (1-7-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any