‘Lluitant contra l’oblit’, un llibre periodístic sobre l’accident del metro de València

  • L'editorial Sembra Llibres publicarà al setembre el treball de la periodista Laura Ballester sobre la tragèdia del 2006, en què varen morir 43 persones

VilaWeb
ACN
01.07.2014 - 17:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial Sembra Llibres publicarà al setembre el llibre ‘Lluitant contra l’oblit’, una anàlisi periodística sobre l’accident del metro de València de 2006, en què varen morir 43 persones i 47 més van quedar ferides. L’obra és de la periodista Laura Ballester, del diari Levante, un de les professionals que des de fa vuit anys han seguit tots els esdeveniments relacionats amb la tragèdia. Va ser guardonada recentment amb el premi Cartelera Turia, precisament per la investigació i la difusió del cas.

L’editorial destaca que l’autora ha investigat, elaborat entrevistes i compilat documentació sobre l’accident del metro de València i l’ha estructurada i condensada ‘per fer entendre a un públic ampli les causes principals del cas: els antecedents, les conseqüències, l’ocultació de dades, la negligència en el tractament de les proves clau, la manipulació informativa, les contradiccions judicials i testimonis inèdits’.

L’anunci arriba quan es commemora el vuitè aniversari del descarrilament del comboi, el 3 de juliol de 2006. La reobertura de les investigacions judicials i el nou suport ciutadà a les concentracions, sobretot arran del programa de televisió ‘Salvados’, han tornat a posar el focus mediàtic damunt la lluita del col·lectiu de víctimes del metro, que demana respostes i assumpció de responsabilitats.

‘Aquesta aposta editorial vol aportar llum a una causa complexa i farcida d’incongruències, buits i clarobscurs i contribuir al debat serè i documentat que ens permeti de comprendre el dolor immens de les víctimes i no perdre la perspectiva entre la ingent quantitat d’informació que ha publicat la premsa’, diu Sembra Llibres en un comunicat. 

El llibre contindrà també texts de la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Beatriz Garrote i del periodista Jordi Évole, responsable de l’especial ‘Los olvidados’ al programa ‘Salvados’ de la Sexta. 

‘Lluitant contra l’oblit’ serà el tercer títol de la jove editorial Sembra Llibres, nascuda al març. Els altres dos llibres, ‘Totes les cançons parlen de tu’, de Xavi Sarrià, i ‘Vertigen’, d’Esperança Camps i Empar Marco, han superat els 4.000 exemplars venuts, segons l’editorial. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any