El fred i el sol acompanyen la I Ruta de la Boira al Pla d’Urgell

  • Uns 200 caminants fan el recorregut per tres municipis del Pla d'Urgell

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i que les previsions del temps i la dita de que Sant Vicent treu la boira i posa el vent es van complir fil per randa, unes 200 persones van participar en la I Ruta de la Boira al Pla d’Urgell (àlbum de fotos) que els va portar del Palau d’Anglesola a Bellvís i el Poal, segons el recorregut triat.

I es que La Boira de Ponent.cat i Boira Bike, organitzadors de l’acte que també va incloure un mercat de productes artesans de proximitat, ja van anunciar en la presentació de la caminada que difícilment hi hauria boira dissabte, 24, al matí quan es va fer la sortida. De fet va fer un dia fred, clar i assolellat, i un punt ventós sobretot pels que van fer el recorregut llarg, que va permetre gaudir als participants del paisatge hivernal del Pla d’Urgell.

Tot i aquesta absència anunciada, els organitzadors van tenir que tancar les inscripcions a 200 persones, unes dades que van superar les seves millors previsions.

De fet Irene Baron, de La Boira de Ponent, es va mostrar més que satisfeta per la participació en aquesta primera experiència i el ressò mediàtic que ha tingut. Tot plegat, fins i tot en la seva absència, creu que ha de servir per “reivindicar la boira com a reclam turístic” i “descobrir el Pla d’Urgell a l’hivern”.

La data fou un dels punts de debat però es va optar, va dir Baron, pel 25 de gener perquè tant al desembre com les primeres setmanes de gener hi ha un calendari d’activitats molt ple. Amb tot no han descartat tornar a parlar sobre la data per una propera convocatòria.

Una nova ruta que serà diferent a la d’enguany i que també s’estudiarà si es passa al diumenge. Un possible canvi que també podria incloure que el mercat que acompanya a la ruta es fes durant tot el dia. En aquest punt Irene Baron ha destacat que es difícil de trobar a les comarques de Ponent un mercat de productes artesans exclusiu de paradistes del territori i en tanta quantitat, més de 40. De fet, ha explicat que es podia veure artesans que poques vegades van a mercats.

Recorregut

La sortida va tenir l’acte formal del tall de cinta per part de la meteoròloga del Palau d’Anglesola Carme Farnell que va apadrinar aquesta primera ruta. Unes 160 persones van triar el recorregut llarg de 23 quilòmetres que els va portar a visitar el Tossal de les Sogues de Bellvís, per tornar pels Arcs i el Poal. En aquest poble, Cal Castells fou el punt de visita pels participants en el recorregut de 10 quilòmetres. En aquests dos punts d’interès hi havia l’avituallament (amb productes del mercat) pels caminats que també van comptar amb el suport d’un vehicle escombra, un per cada recorregut, que, en aquest cas, fou un carro tirat per un cavall.

L’arribada al poliesportiu del Palau, que fou el punt neuràlgic de la Ruta i el mercat, va servir per recuperar forces als caminants sobretot amb un tast de cassola de tros de Linyola.

Una arribada que va permetre prendre als participants les darreres imatges pel concurs d’Instagram que es organitzar sota les etiquetes #rutadelaboira2015 , #laboiradeponent i #boirabike mentre donaven un tomb pel mercat.

La I Ruta de la Boira va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, l’Ajuntament de Bellvís, l’Ajuntament del Poal i la Diputació de Lleida.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any