La CUP s’aparta de la negociació del full de ruta amb CiU i ERC

  • Arrufat ajorna la represa del diàleg després de les filtracions d'un esborrany 'en cap cas acordat'

VilaWeb
ACN
20.01.2015 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de la CUP, Quim Arrufat, ha explicat aquesta tarda que havien decidit d’apartar-se de qualsevol conversa sobre el full de ruta i congelar la negociació programàtica per a les eleccions del 27 de setembre.

‘No hi ha negociació de cap full de ruta’, ha anunciat categòric Quim Arrufat. Ha criticat que es filtressin els esborranys de treball de tres mesos, que no havien estat acordats, sinó que tenien esmenes vives. ‘Que s’hagin filtrat n’atura el desenvolupament.’ 

A partir d’ara, l’esquerra independentista portarà el seu propi full de ruta a les assemblees obertes al territori per tenir un esquema propi sobre com concórrer a les eleccions o sobre com encarar, per exemple, les conseqüències i els acords posteriors als 27-S. 

Arrufat també ha obert la porta a reprendre el debat més endavant, ‘si hi ha voluntat de parlar de forma seriosa sobre l’estructuració d’un mínim full de ruta, per si hi ha marge per a arribar a alguns acords amb forces polítiques que tinguin les mateixes intencions’. 

La filtració a què al·ludeix la CUP s’ha publicat aquest cap de setmana. Segons aquest full de ruta, la primavera del 2016 s’arribaria a la independència. Arrufat ha subratllat que les versions que s’havien publicat eren diferents en cada mitjà, cosa que demostra que el document no era ni de tros tancat. 

ERC demana a la CUP que no se n’aparti

ERC ha demanat públicament a la CUP que es reincorpori a les negociacions sobre el full de ruta sobiranista: ‘Volem demanar que ens ajudi a aplegar esforços per fer un full de ruta que s’assembli al màxim al procés d’independència que tant la CUP com ERC defensen’, ha dit el diputat Pere Aragonès. ERC vol que el full de ruta se centri clarament en la independència i considera que la CUP és un aliat per aconseguir-ho. Pel que fa a les negociacions pressupostàries, ERC ha reclamat al govern que augmenti entre 8 i 10 milions d’euros el pressupost de l’Agència Tributària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any