Celebrem Ovidi Montllor, carta de convit

  • Carta de Feliu Ventura

VilaWeb
Redacció
13.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

«El 10 de març farà 20 anys que l’Ovidi Montllor, amb un fil de veu i sense maletes, se’n va anar de vacances i el trobem a faltar.

Ovidi Montllor representa en carn viva el compromís amb el seu poble i amb la seua cultura i llengua, però també representa el seu compromís amb els treballadors i la llibertat. Oblidar Ovidi és buidar de sentit, una per una, aquestes paraules.

Per al desè aniversari vàrem organitzar l’Any Ovidi, amb centenars de trobades i homenatges per tot el país, i molta gent va descobrir i redescobrir un dels nostres cantants més estimats. De manera espontània es va estendre la seua figura i obra i va calar definitivament en la vida de moltes persones.

Sempre és l’hora de celebrar l’Ovidi Montllor però ara tenim un al·licient especial: ja en fa 20 anys i ja torna a tocar.

Per això m’agradaria —a la manera de Josep Lozano amb la Festa Estellés— convidar a celebrar l’Ovidi amb la ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’.

Que cada poble i ciutat tinga aquest any una ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’ amb gent reunida per a recordar l’obra d’Ovidi: les cançons, els poemes, les pel·lícules, el teatre… o simplement brindar i menjar per ell.

Seguint vers per vers la cançó de ‘Les meues vacances’ o sense més indicacions ni límits que la imaginació dels organitzadors de cada ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’.

És hora que el país retorne a l’Ovidi l’estima i el compromís que ell va tindre amb el seu poble: altre cop de part dels bons.

 

Feliu Ventura, cantant i autor de cançons.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any