Espinelves es converteix en la fira de Nadal per excel·lència de Catalunya

  • L’avet autòcton de la zona, el Masjoanis, és l’autèntic protagonista de la fira

VilaWeb
Redacció
06.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El petit poble osonenc d’Espinelves, que no arriba als dos-cents habitants durant l’any, preveu acollir uns setanta mil visitants que des d’avui fins el 14 de desembre hi passejaran a la cerca del millor avet de Nadal. En total hi ha una vuitantena de parades: nou son d’avets i a la resta s’hi ven artesania, embotits o torrons.

Però l’autèntic protagonista de la fia és l’avet. La variant que més es ven és el ‘Masjoanis’, un avet autòcton d’Espinelves que és un empelt entre l’avet de les Guilleries i un avet andalús que amb set o vuit anys de vida, ja es pot posar a la venda. Espinelves és un petit poblet situat als peus del Montseny i que gaudeix d’un microclima molt plujós i molt fred i això fa que sigui el terreny idoni per cultivar els avets.

A banda de les tradicionals parades d’arbres, a la fira també hi ha lloc per una gran varietat de productes naturals i artesanals com ara embotits, formatges o torrons. També hi ha una mostra d’oficis artesans on es pot veure treballar a neulers, cistellers i espardenyers. A l’església, els visitants podran trobar una exposició de pintura de Francesc Vidal i Gardella i al local Jovent Club hi ha una exposició de fotografia de Joan Oltra sobre el paisatge.

La Fira de l’Avet d’Espinelves va néixer l’any 1980 de la mà d’un grup de joves del poble amb la intenció de recollir diners per la festa major. Des de llavors, la fira ha anat creixent any rere any fins a convertir-se en la segona fira de Nadal més important de Catalunya en quant a nombre de visitants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any