Fernàndez Díaz, sota sospita per una unitat policíaca antisobiranista

  • Homs creu que el ministre espanyol haurà de plegar si es confirma la informació

VilaWeb
Redacció
01.12.2014 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, considera que el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, haurà de dimitir si es confirma l’existència d’una unitat policíaca específica per perseguir informació que pugui comprometre dirigents sobiranistes de Catalunya, tal com publiquen el diari Ara i ElDiario.es. ‘En un país normal, de confirmar-se, s’haurien d’assumir responsabilitats i un ministre hauria de plegar’, ha assegurat en una entrevista a Rac 1. 

D’altra banda, Homs ha suggerit que la policia està darrera de la ‘campanya’ contra l’ex-vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU Mercè Pigem que ha acabat amb la seva dimissió i ha denunciat que s’ha comès una ‘autèntica injustícia’.

Aquesta informació donaria encara més credibilitat a les notícies del diari d’Andorra segons les quals l’estat espanyol oferia diners a Andorra, Liechtenstein i Suïssa per informació que perjudiqués el procés. Els bancs andorrans tenien indicis el mes d’agost que un sospitós va vendre la informació sobre els comptes bancaris de la família Pujol a l’estat espanyol a canvi de diners. Així n’informava el Diari d’Andorra, que citava fonts properes al cas i parlava d’una operació de ‘l’àmbit policíac-tributari’ de l’estat espanyol, començada fa dos anys, de recerca d’informació a Andorra, a Liechtenstein i a Suïssa de comptes de personatges vinculats amb el procés sobiranista català. L’estat podria haver pagat els diners a un alt càrrec d’un banc (que s’entén que seria la Banca Privada d’Andorra) a canvi de la informació, que després s’hauria filtrat al diari El Mundo.

CiU demana la dimissió del ministre pel cas Trias

El portaveu de CiU a la comissió d’Interior del senat espanyol, Jordi Sendra, demanarà la setmana que ve la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per l’ús de les ‘clavegueres de l’estat’ per difondre informació falsa i difamar amb finalitats polítiques. Sendra ho farà en el marc d’una moció conseqüència d’interpel·lació per la filtració a El Mundo d’una suposada investigació al batlle de Barcelona, Xavier Trias, per uns comptes suïssos inexistents. A més, demanarà a l’executiu de Rajoy que aclareixi la informació sobre l’existència d’una unitat policíaca secreta contra el procés d’independència.

Sendra vol que el govern espanyol expliqui si existeix aquesta unitat de la policia espanyola creada el 2012 exclusivament per cercar informació sobre presumptes irregularitats i delictes de polítics catalans per utilitzar aquesta informació contra el procés d’independència.

El senador de CiU considera ‘intolerable’ que hi hagi òrgans ‘fora del control legal’ a les ordres del ministre de l’Interior, i assegura que si es demostra que Fernández Díaz fa servir les ‘clavegueres de l’estat’ per lluitar contra el procés d’independència ‘ha de dimitir immediatament’. A més, ha reclamat a la UE que s’involucri i castigui el govern espanyol per fer servir la guerra bruta i ‘eines antidemocràtiques per lluitar contra Catalunya’.

La moció conseqüència d’interpel·lació que Sendra defensarà la setmana que ve al ple del senat exigeix la dimissió del ministre de l’Interior ‘pel nul control que exerceix sobre la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals’, que és ‘d’on surt la filtració a la premsa d’informacions falses o no verificades’ publicades ‘amb evident ànim de difamar deliberadament la imatge de personalitats polítiques de Catalunya’.

Sendra demana al govern espanyol que faciliti als grups parlamentaris els protocols del Ministeri de l’Interior i dels cossos i forces de seguretat de l’estat en matèria de comunicació, i que investigui l’origen de la informació, ‘falsa’, filtrada a El Mundo i altres mitjans de comunicació sobre un suposat compte bancari del batlle de Barcelona, Xavier Trias.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any