Comença l’Any Carles Salvador

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua commemora els seixanta anys de la mort de l'escriptor, qui va fer de mestre a Aielo de Malferit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.11.2014 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any vinent farà seixanta anys de la mort del mestre, gramàtic i escriptor Carles Salvador (València, 1893 – València, 1955). És per aquest motiu que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha establert que Salvador siga el 2015 l’Escriptor de l’Any. La programació començà dissabte, amb un acte institucional a Benassal d’homenatge a l’escriptor i una conferència del doctor Ferran Archilés de la Universitat de València. Carles Salvador va inciar la seua faceta de mestre d’escola a Aielo de Malferit, on va tindre el seu primer destí l’any 1912.

Durant tot el 2015 es faran activitats acadèmiques que se centraran en els escriptors de la seua època, les institucions, les publicacions i els aspectes lingüístics, educatius, de recerca, periodístics i literaris de la primera part del segle XX, ‘edat de plata’ de la construcció de la cultura valenciana contemporània. Entre els actes previstos, hi haurà una exposició general i una d’itinerant, jornades i conferències, l’edició de l’obra literària completa, un volum d’estudis i una unitat didàctica.

A més l’AVL preveu una sèrie d’activitats pedagògiques: participació en les Festes per la Llengua, presència en els centres educatius amb el nom de Carles Salvador, actes d’homenatge a l’ensenyament del valencià, propostes relacionades amb l’excursionisme i el territori, i representacions teatrals amb textos del mestre.

L’Any Carles Salvador comptarà amb la col·laboració de la família del mestre i de la Fundació Carles Salvador de Benassal, a més de la participació de la Generalitat, les diputacions de València i Castelló, l’Ajuntament de Benassal, la Universitat de València i la Jaume I, els centres excursionistes de València i Castelló i la Fundació Enric Soler i Godes, entre altes.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any