David Fernàndez veu a venir un ‘partit del president’ a les plebiscitàries

  • Diu que la CUP treballa per una 'llista de les esquerres transformadores' i marca distància amb Podem

VilaWeb
Redacció
19.11.2014 - 09:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimarts vinent el president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà quin és el full de ruta per als mesos vinents i de quina manera es canalitzarà políticament el moviment social expressat el 9 de novembre. Mas hi podria fer algun anunci relatiu a un avançament electoral, després d’haver acabat la ronda de reunions amb els partits favorables al dret de decidir. Aquest és el parer del diputat de la CUP David Fernàndez, que en una entrevista a TV3 ha dit que Mas hi parlaria de les eleccions i veu probable que hi hagi tres candidatures independentistes, unes de les quals sigui un ‘partit del president’.

Fernàndez pensa que el 25 de novembre Mas es referirà a les eleccions avançades, a la manera de ‘traduir jurídicament la via política del 9-N’. ‘Anem a una candidatura tipus partit del president, més l’aposta de la CUP, més l’aposta d’ERC, amb un criteri socialdemòcrata’, ha dit. Creu que entre aquestes candidatures hi ha el denominador comú d’avançar cap a la independència, però destaca que aquest ‘procés constituent que vivim no és pas un debat neutre’; és a dir, que hi ha un espai per a debatre sobre l’educació, la sanitat pública, etc. La CUP, doncs, diu Fernàndez, treballa per ‘una llista unitària de les esquerres transformadores i alternatives’.

Dins aquesta llista no hi veu pas Podem, amb el qual hi ha punts de trobada ‘en aspectes socioeconòmics i de lluita contra la corrupció’, però els separa la voluntat d’assolir la independència i la defensa de la sobirania de Catalunya per a exercir el dret d’autodeterminació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any