Montilla: ‘Si es presenta la querella, el president Mas comptarà amb el meu suport’

  • L'ex-president emet un comunicat i avisa: 'No resoldrem un problema polític simplement apel·lant als tribunals'

VilaWeb
ACN
12.11.2014 - 19:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Montilla, ex-president de la Generalitat, ha expressat públicament el suport a Artur Mas en vista de la possibilitat que la fiscalia presenti una querella contra ell per l’organització del 9-N. ‘Vull expressar de forma nítida el meu rebuig a una eventual querella. Si es confirma aquesta mesura, el president Mas comptarà amb el meu suport’, ha escrit en un comunicat de premsa. Montilla ha lamentat que el president espanyol, Mariano Rajoy, ‘s’hagi deixat arrossegar per la sobreexcitació dels sectors més radicals de la dreta espanyola’ i li ha demanat que canviés les querelles pel diàleg polític per posar solucions sobre la taula.

‘No resoldrem un problema polític simplement apel·lant als tribunals. No ens hem de cansar de dir que el que necessitem és més diàleg i més sentit comú. Els governs no poden portar els ciutadans cap a camins sense sortida. Diàleg i no querelles. Sentit comú i no fugides endavant o carrerons sense sortida’, diu el comunicat.

Pel que fa a la participació popular en el procés participatiu de diumenge, Montilla ha mostrat ‘respecte’ pels més de dos milions de persones que van votar: ‘El mateix respecte que cal exigir per a tots aquells que no ens vam sentir concernits per la convocatòria, ni l’hem volguda avalar amb la nostra participació.’ L’ex-president opina que cal un esforç de comprensió més gran del que representa el procés sobiranista, fet que fa imprescindible la negociació política per trobar-hi una solució.

Montilla diu que cal compartir una diagnosi de la situació per encarar un procés de diàleg, negociació i pacte: ‘Els canvis seran pactats o no seran. Un pacte que ha de permetre oferir als nostres conciutadans una proposta de solució que puguin avaluar amb el seu vot.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any