Qui és l’autor de la salutació nazi al parlament?

  • Els individus expulsats són membres del Moviment 12-O, de Vox i del PP

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sessió de control d’avui al parlament ha estat alterada per la presència de quatre individus a la tribuna de convidats que s’han dedicat a aplaudir i a cridar cada vegada que intervenien els diputats del PP o de Ciutadans. Quan la presidenta del parlament, Núria de Gispert, els ha fet fora, han cridat ‘viva España’ i n’hi ha hagut un que ha fet la salutació feixista i tot. Es diu Miguel Bosch Sánchez, i és representant del Moviment 12-O. També hi havia una coordinadora de Vox i un membre del PP de Tona. El PP ha reconegut haver-los acreditat al parlament, i ha dit que no se’n feia responsable.

Heus ací el vídeo d’aquest incident, en l’emissió que n’ha fet el canal 3/24:

Heus-lo ací:

En aquesta fotografia, Miguel Bosch Sánchez va acompanyat de Francisco Rivas, que és representant del PP a Tona (Osona). Rivas no ha pogut tenir mai representació al municipi. El 2003 va obtenir 104 vots i el 2007, només 51. A les darreres eleccions, el 2011, no hi va concórrer, però ara es prepara per presentar-se a les municipals del 2015. Rivas ha encapçalat actes contra la immersió lingüística i ha demanat a l’escola del seu fill, l’Era de Dalt de Tona, que s’hi imparteixin més classes d’espanyol. Tant Miguel Bosch Sánchez com Fransico Rivas tenen vincles amb l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya.

Bosch ha piulat en el seu compte de Twitter una estona després de l’incident:’Quan sortia del parlament he saludat acomiadant-me de la cambra i he dit ‘viva España, visca Catalunya!’; per cert, no sóc feixista’

Entre el grup d’expulsats de la tribuna de convidats del parlament també hi ha Ariadna Hernández, coordinadora de Vox a la província de Barcelona i número set a la llista de les darreres eleccions europees. També és portaveu de l’organització ultra Somatemps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any