Cal Sinén obre com a punt d’informació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

  • També recrea una part de l'una masia catalana antiga

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una visita de l’escola Mare de Deu de l’Horta d’Ivars d’Urgell ha servit per estrenar el nou punt d’informació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, situat a l’antiga masia de Cal Sinén. L’espai que, de moment, obrirà els diumenges és la primera part del futur Centre d’Interpretació de l’Estany.

El nou equipament s’ubica a la planta baixa de la masia i consta de dos parts. L’entrada, funcional i moderna, on hi ha un mostrador d’atenció als visitants i una botiga de productes gastronòmics de proximitat. La segona és la recreació d’un part de la casa de cal Sinén, des d’on es pot veure tot l’Estany. Es pot veure el menjador, que servirà de sala de reunions i d’activitats, i la cuina i el rebost, que mostraran al visitant com es vivia a l’antic estany. La masia de cal Sinén va tenir cert relleu en l’època de l’antic estany, ja que la família que l’habitava organitzava caceres i oferia serveis d’estada i de cuina als visitants, uns precursors dels que ara s’anomena turisme rural.

El president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat, ha explicat que el nou punt d’informació se suma als dos que ja existeixen, als accessos a l’Estany per Ivars d’Urgell i per Vila-sana. Amb tot, es preveu que el punt d’informació de Cal Sinén es converteixi en el punt neuràlgic de l’organització de visites i d’activitats des del Consorci: “Serà centre de recepció, d’acollida, punt d’informació i punt de venda de productes gastronòmics de proximitat. En definitiva, atendrem els visitants, els mostrarem l’Estany, que considerem que és un puntal del turisme de la comarca, podran conèixer i comprar productes locals i alhora recrear la vida a l’antic estany.”

El nou punt d’informació ja està obert al públic. Aquest diumenge mateix, es podrà visitar des de les 10 del matí a les 2 de la tarda. Precisament, els alumnes de sisè de l’escola Mare de Deú de l’Horta d’Ivars d’Urgell han fet una visita guiada per les instal·lacions i han après com era la vida a l’antic estany.

Aquesta obra s’ha finançat amb ajuts del Fons FEDER. S’està pendent de sol·licitar nous ajuts per a poder continuar amb la construcció de l’interior de Cal Sinén per tal d’adequar nous espais i continuar donant servei als visitants. Una de les prioritats, si s’aconsegueixen les ajudes, seria el mirador sobre l’Estany.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any